Dette er meningen bak det kongelige babynavnet «Archie»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.05-2019
  • Oppdatert: 09.05-2019

Det uventede navnet Archie Harrisson Mountbatten-Windsor var neppe et tilfeldig valg.

På mandag kom hertuginne Meghan og prins Harrys sønn til verden, og i går avslørte de at han hadde fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Siden paret giftet seg, har de gått sine egne veier og dratt det britiske kongehuset i en mer moderne retning. Det gjorde de også med det uventede navnevalget.

Les også: Meghan og Harry tilbake på sosiale medier

Flere måneder i forveien hadde britiske eksperter holdt en knapp på tradisjonelle navn som Arthur og Alexander, og var heller ikke på listen over de mest brukte kongelige guttenavnene Startsiden tidligere har omtalt.

Betyr «genuin» eller «modig»

Navnet Archie er uvanlig i kongelig sammenheng, men ifølge Time, var navnet det 18.mest populære guttenavnet i England og Wales i 2017.

Navnet er en forkortelse av Archibald, som betyr «genuin» eller «modig». Mellomnavnet Harrison kan oversettes til «Harrys sønn».

Mountbatten-Windsor er en kombinasjon av prins Phillip og dronning Elizabeths familienavn.

Navnet Archie kan også ha blitt inspirert av tegneserien Archie Comics og det amerikanske tenåringsdramaet Riverdale. I de to seriene er handlingen forskjellig, men karakterene er de samme.

Popkulturelle referanser

I begge seriene er Archie en tenåringsgutt med fyrig, rødt hår, akkurat som prins Harry. Etter tegneserieselskapet og TV-serien fikk vite om det kongelige navnet, la de ut sine reaksjoner på sosiale medier.

Archie Comics skrev enkelt og greit «I’m baby» på Twitter, noe som er en referanse til en populær meme som gikk viralt i 2017.

Da TV-serien fikk vite om navnevalget, la de ut denne Twitter-oppdateringen:

Navnevalget kan også ha blitt inspirert av andre kjente karakterer i popkulturen. CNN refererer blant annet til Archie Bunker fra den amerikanske serien «All in the Family», den amerikanske bokseren Archie Moore og den amerikanske advokaten Archibald Cox junior. 

Les også: Slik hyller hertuginnene prinsesse Diana

DEL

FØLG OSS