Stephen King forteller om nær døden-opplevelsen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.06-2019
  • Oppdatert: 20.06-2019
Den amerikanske forfatteren forteller at han fortsatt er lettet over at han overlevde ulykken. Foto: Evan Agostini/AP

Den ikoniske forfatteren ble påkjørt og måtte nesten amputere det ene benet.

Stephen King (71) er kjent for å ha skrevet skremmende bøker som «Ondskapens hotell», «It» og «Geralds lek». Nylig fortalte han om en skummel opplevelse fra sitt eget liv.

I juni for 20 år siden, ble han påkjørt bakfra mens han gikk en tur i hjembyen Lovell i Maine. King ble først fraktet til et sykehus i nærheten, og deretter fløyet til et annet sykehus i helikopter.

Les også:  Gleder og tragedier - hotellrommene med en historie

Forfatteren fikk alvorlige skader etter ulykken, og onsdag fortalte han på sin Twitter-profil at han fortsatt er takknemlig for at han overlevde.

«19.juni 1999 ble jeg påkjørt av en varebil når jeg var ute og gikk meg en tur. Mens jeg lå bevisstløs på sykehuset, vurderte legene å amputere det høyre benet mitt, og bestemte seg for at jeg kunne prøve å beholde det. Etter hvert ble jeg bedre. Hver dag de siste 20 årene har vært en gave», skriver han.

(Saken fortsetter under)

Senere viste det seg at bilføreren var en bygningsarbeider som het Bryan Smith, ifølge Entertainment Weekly.

Han hadde mistet kontrollen over bilen, og ble fratatt førerkortet som følge av ulykken. Noen måneder senere døde han etter en overdose med sterke smertestillende tabletter.

Les også:  «Hereditary»: – Unngå denne dersom du noen gang vil sove igjen

Etter Smith døde, skrev King en offentlig uttalelse om at han syntes det var trist å høre om dødsfallet.

«Jeg unner alle bedre enn dette. Livene våres ble knyttet sammen på en rar måte. Jeg er takknemlig for at jeg ikke døde. Jeg beklager at han er borte», skrev forfatteren, ifølge Telegraph

DEL

FØLG OSS