Slik blir den kongelige dåpen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 05.07-2019
  • Oppdatert: 05.07-2019
Meghan og Harry fikk en liten baseballskjorte til sønnen under en kamp i London i slutten av juni. Foto: Peter Nicholls/Reuters

Meghan og Harry holder dåpen privat – og har ikke avslørt hvem de har valgt som faddere. 

Hertuginne Meghan og prins Harry fikk sitt første barn i mai, og har siden skjermet den lille gutten for offentligheten.

De har bare vist ham frem to ganger siden han ble født, i ulikhet med hertuginne Kate og prins William, som stadig vekk legger ut familiebilder på sosiale medier.

Under dåpsseremoniene til Kate og Williams tre barn, har pressen hatt mulighet til å ta bilder av familien og gjestene når de har kommet og dratt fra dåpen. 

Les også: Dette er meningen bak det kongelige babynavnet

Dette blir imidlertid ikke mulig under dåpen til Archie. I en pressemelding, skriver Kensington Palace at dåpsseremonien blir «liten og privat», og holdes i Windsor Castle lørdag 6.juli. Det var også her Meghan og Harry giftet seg.

(Saken fortsetter under) 

Dronningen kommer ikke

Videre skriver de at de kommer til å dele bilder fra den store dagen senere, og at navnene til fadderne vil bli holdt privat.

Ifølge Telegraph, kommer det til å være rundt 25 gjester tilstede i dåpen, men dronning Elizabeth kommer ikke til å være blant dem.

Hun er nemlig opptatt med å arrangere en årlig hagefest den samme dagen, ifølge Express. Det er imidlertid forventet at hertuginne Kate, prins William, prins Charles og Camilla kommer i dåpen. 

I slutten av juni kom det frem at Meghan og Harry hadde brukt 25 millioner av skattebetalernes penger på å pusse opp huset sitt i Windsor.

Derfor er det mange som reagerer sterkt på det kongelige paret sitt hemmelighold rundt lille Archie. 

Kritiseres for å skjerme sønnen

Luke Pollard, som er medlem av parlamentet for Labour, fortalte til CNN at det virker som Meghan og Harry vil «ha i pose og sekk».

– De bruker offentlige penger på livsstilen sin, men gjør ikke de offentlige pliktene som hører med, og det er en problemstilling som bør diskuteres, sier han.

Les også: Meghan og Harry tar med seg Archie til Sør-Afrika

Den frittalende TV-profilen Piers Morgan har også kritisert hertugparet for å ha skjermet Archie for offentligheten.

– Meghan og Harry vil ha offentlighetens penger til å bruke på sin eksklusive oppussing, men de vil ikke at offentligheten skal få se bilder fra dåpen, sa han under en episode av Good Morning Britain.  

Video: Her viste Meghan og Harry frem lille Archie for første gang:

DEL

FØLG OSS