Roboten Miquela tar nettet med storm

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.07-2019
  • Oppdatert: 15.07-2019

Den virtuelle modellen er skremmende lik menneskelige influensere. 

Det er det amerikanske teknologiselskapet Brud som står bak den hippe robotmodellen Miquela. I 2016 hadde Miquela fått sin egen Instagram-profil, og det tok ikke lang tid før hennes uvanlige, dukkeaktige utseende vekket oppsikt verden over.

Les også: Robot-hund skal holde eldre med selskap

Selv om mange influensere retusjerer bort feil og skavanker, ser Miquela litt vel feilfri ut. Ettersom hun begynte å legge ut flere bilder av seg selv, begynte mange å lure på om hun egentlig var ekte.

På bare tre måneder hadde Miquela fått 65.000 følgere, ifølge Independent. Mange av følgerne gjettet at Miquela hadde blitt skapt som en form for reklame for spillet The Sims eller at hun var et sosialt eksperiment.

Les også: Den farlige influenser-smitten

Sannheten er at den virtuelle influenseren ble skapt for å reklamere for forskjellige klesmerker. Hittil har hun vært modell for merker som Calvin Klein og Samsung. Nå har Miquela over 1,5 million følgere på Instagram, og i fjor ble hun kåret til en av de mest innflytelsesrike personene på internett.

Se flere bilder av henne nedenfor!

Se dette innlegget på Instagram

Now I’m eating my feelings.

Et innlegg delt av Miquela (@lilmiquela)

Se dette innlegget på Instagram

Does this make you uncomfortable

Et innlegg delt av Miquela (@lilmiquela)

DEL

FØLG OSS