Overtar agentnummeret til James Bond – Lashana Lynch blir nye 007, hevder britisk avis

NTB

  • Publisert: 15.07-2019
  • Oppdatert: 15.07-2019
Lynch under en pressefotografering på Jamaica 25.april i år. Gilbert Bellamy/Reuters

Det går hett for seg på ryktebørsen om den kommende James Bond-filmen, der det nå hevdes at Lashana Lynch trår inn i en svært spesiell rolle.

I det som Mail on Sunday beskriver som «et øyeblikk kinopublikummet vil miste popcornet sitt», overtar Lynch's karakter nemlig Bonds lisens til å drepe – og hans agentnummer, 007.

Måten hun introduseres på, er angivelig at M sier «kom inn, 007» – og inn trår Lashana Lynch. Men avisen, som siterer en anonym «kilde på innsiden», skriver videre at tradisjonalistene kan slappe av: Hun er ikke «den nye Bond».

Les også: Her er de nye Bond-skuespillerne

Men James Bond-fansen later til å ha delte meninger, og det kommer inn også negative kommentarer på de sosiale mediekontiene til Lynch – sammen med en rekke hyllester. Ingenting er bekreftet eller avkreftet fra offisielt James Bond-hold.

– Ikke lov å si «Bond-piker»

Sin vane tro skal James Bond forsøke å forføre den nye 007. De vanlige triksene later ikke til å virke, skal man tro Daily Mails kilde – som også røper at det ikke lenger er «lov» på filmsettet å si «Bond-piker».

– Fra nå av skal de kalles «Bond-kvinner», hevder den anonyme innsideren.

Æren for nyvinningen gis ifølge en rekke medier til den britiske manusforfatteren og skuespilleren Phoebe Waller-Bridge (34).

Det skal ifølge Guardian ha vært Daniel Craig selv som ba om at Phoebe Waller-Bridge skulle bringes inn i «Bond 25» – etter at stadig nye manusforfattere ble hentet inn i kjølvannet av regissørskifter fra Danny Boyle til Cary Fukunaga.

Spilte i «Captain Marvel»

Waller-Bridge sto bak «Fleabag», som Craig hevdes å være fan av, så vel som å ha vært med på å utvikle «Killing Eve»-serien. I juni sa hun til Deadline :

– Det har vært mye snakk om hvorvidt Bond er relevant, fordi han er den han er og måten han behandler kvinner på. Jeg synes det er tullprat. Han er absolutt relevant nå. Det viktigste er at filmen behandler kvinnene ordentlig. Han behøver ikke, han trenger å være tro mot sin karakter, lød det klart og tydelig fra Phoebe Waller-Bridge, kjent for å skape interessante rollekarakterer.

Les også: Daniel Craig ankelskadd under Bond-innspilling

Og dermed trår Lashana Lynch inn i «Bond 25», som får premiere i 2020. Hun fikk gjennombruddet i ferske «Captain Marvel», der hun spilte kampflypilot. Da Lynch delte et bilde av sin karakter, skrev hun på Instagram :

– En svart kvinne i en pilotdrakt, i 2019. Det er en ny soloppgang!

Se video: Bond-kvinnene gjennom tidene: 

DEL

FØLG OSS