Boken Donald Trump frykter

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 15.08-2019
  • Oppdatert: 15.08-2019
Carolyn KasterAP

Amerikansk sladderblad betalte kvinner for å hindre historier som kunne sverte Trump. Nå gir bladets tidligere redaktør ut bok som avslører det hele.

Siden tidlig på 80-tallet har president Donald Trump vært ansett som en nær venn av det amerikanske sladderbladet National Enquirer. I flere tiår har bladet ved en rekke anledninger fått saker som kunne skade Trumps rennomé til å forsvinne.

Nå tar bladets tidligere redaktør, Barry Levine bladet fra munnen og skriver bok om det hele.

Les også: Barbra Streisand med stikk mot Trump

Boken får tittelen «All the All the President’s Women: Donald Trump and the Making of a Predator”. Trolig vil forfatteren avsløre historier om ukjente kvinner som føler seg utsatt for et seksuelt overgrep av USAs president, og er ventet i oktober, skriver New York Post.

(Saken fortsetter under)

UNIVERSAL

Ukebladet kjøpte kvinnenes taushet

Det er spekulert i om Donald Trump var blant bladets aller viktigste kilder, og måten de «betalte ham» tilbake var å legge en beskyttende hånd over ham i potensielle stormer.

Blant annet er det avdekket at ukebladet betalte for historier fra kvinner som følte seg misbrukt av Trump uten å trykke dem. På den måten hjalp de Trump med å dekke over saker fra offentlighetens søkelys. Dette har blant annet vært omtalt i bladet Rolling Stone.

Trump truet med ukebladet

Det er også kommet frem at Trumps egen stab i det hvite hus har truet programledere i den amerikanske TV-kanalen MSNBC med at dersom de kjørte en sak, ville ukebladet National Enquirer kjøre en «drittsak» på programlederne, skriver programlederne selv i et åpent brev i Washington Post.

Les også: Melania Trump-statue vekker oppsikt

Den kommende bokas redaktør, Monique El-Faizy skriver boka vil gi et nytt bilde på Donald Trumps forhold til kvinner, som avslører seksuelle overgrep og røttene til hans rovdrift mot kvinner, skriver New York Post.

DEL

FØLG OSS