Stjernen fra serien: «'Allo 'Allo!» kunne aldri vært laget i dag

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 28.08-2019
  • Oppdatert: 07.09-2019

- Politisk korrekthet har ødelagt humorseriene, tordner Vicki Michelle, som spilte den veldreide servitøren Yvette i TV-serien.

I år er det 35 år år siden den ikoniske serien «'Allo 'Allo!» hadde TV-premiere. Den ikoniske serien om den franske kafèverten Renè gikk sin seiersgang på lørdagskveldene på NRK på 90-tallet.

Humorserien som var lagt til Frankrike under andre verdenskrig, gjorde stor suksess med karikeringen av både britene, franskmennene og tyskerne. 

Les også:  Dette er den beste filmen fra året du ble født

- Tyskerne var kinky, franskmennene kåte og engelskmennene dumme. Det var en hårfin balanse mellom humor og hverdagsrasisme, men den balansegangen klarte manusforfatterne på en mesterlig måte, forteller Vicki Michelle (69) til den britiske avisen Express.

Hun spilte den veldreide servitøren Yvette som hadde et godt øye til kafeeieren René.

118221

Løytnant Gruber, spilt av Guy Siner har sagt seg villig til å kopiere et visst maleri. Her med kaféverten René, spilt av Gorden Kaye.

BBC vurderte nyinnspilling

Grunnet den enorme populariteten som serien fikk, har det lenge vært spekulert om BBC kom til å lage en nyinnspilling av serien.

Sist gang den var oppe til vurdering, vendte BBC tommelen ned, i følge den britiske avisen The Mirror.

Vicki Michelle mener grunnen er frykten for politisk korrekthet, som hun mener har ødelagt mye for humoren.

Les også:  Her er deltakerne i Mesterenes Mester

- Det er rart. I dag har man lov til å banne så mye man vil, som jeg personlig synes er mye verre. Men man må være veldig forsiktige med hvordan vi portretterer andre nasjonaliteter. Det er en politisk korrekthet som har gått av hengslene, sier hun i intervjuet til Express.

- Nå er folk redd for å si noe som helst til hvem som helst. Da vi lagde «Allo ‘Allo!» Fikk alle gjennomgå.

Vanskelige scener

Vicki Michelle sjarmerte mange TV-seere i rollen som servitøren Yvette, og mange fikk seg en god latter av at kafeeier René, spilt av Gorden Kaye hele tiden måtte være på vakt for kona Edith, spilt av Carmen Silvera.

I intervjuet med Express forteller Vicki at scenene med René var veldig vanskelig å spille inn, fordi hovedrolleinnehaveren skjulte legningen sin.

26925

René må være konstant på vakt mot kona Edith, spilt av Carmen Silvera under sine strålene stunder med serveringsdamene. Her med Yvette, spilt av Vicki Michelle.

- Vi kysset aldri, det var mer at jeg satt på fanget hans og gav han en klem. Det var fordi han var homofil og da serien ble spilt inn, var det aldri noe snakk om at at menn foretrakk menn. Han ville heller ikke at det skulle komme ut på den tiden, forklarer hun.

Les også: Dette tjente Meghan før hun ble kongelig

Reunion for skuespillerne

For å markere 35-årsjubileet til «'Allo ‘Allo!», har The British Comedy Society laget et jubileumsarrangement den 7. september hvor det skal henges opp en minneplakett på Lynford House Hotel i England hvor innspillingen foregikk. 

117658

Hele gjengen samlet på ett brett utenfor kafeen til René.

Hit kommer alle de gjenlevende skuespillerne, i følge Facebook-arrangementet.

Det blir imidlertid uten hovedrolleinnehaver Gordon Kaye som spilte René. Han gikk bort i 2017, etter å ha blitt rammet av demens.

Sjekk når dine favorittserier går på TV. Prøv vår TV-Guide her!

DEL

FØLG OSS