Første skoledag for prinsesse Charlotte

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 05.09-2019
  • Oppdatert: 05.09-2019
Aaron ChownAP

Storebror George ledet vei da William og Kates datter ble skolejente.

Torsdag hadde prinsesse Charlotte (4) sin aller første skoledag. Hun ble fulgt av prins William (37) og hertuginne Kate og storebror George (6). Han er elev på samme skole og ledet vei.

Les også: Her er de kongeliges dekknavn

Begge barna hadde på seg skoleuniformen som kreves fra den eksklusive privatskolen, Thomas’s Battersea i London - som koster nesten 250 000 kroner i året å gå på.

Kate hadde på seg en blomstrete kjole fra den amerikanske designeren Michael Kors på datterens store dag.

Dropper prinsessetittelen

Kate og William har bestemt seg for å droppe prinsessetittelen for datteren på skolen. Ingen av barna må tiltalte henne som «Deres kongelige høyhet».

Les også: Dette er kronprinsesse Victorias 18 fadderbarn

For de andre skolebarna og de ansatte, blir den lille prinsessen bare Charlotte, og «Lottie» for de aller nærmeste, som er Kates kallenavn på datteren.

Siden kongelige ikke har etternavn, vil hun trolig følge i storebror Georges (6) fotspor som også er elev ved skolen. Han er skrevet inn som George Cambridge, som er hertugtittelen til foreldrene.

Les også:Kongefamiliens konfirmasjoner gjennom tidene

At de britiske kongebarna bruker tittelen til far som etternavn er ikke nytt. Da Prins William og Prins Harry gikk på skolen, var de skrevet inn som William og Harry Wales, ettersom deres far, prins Charles er prinsen av Wales.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS