Kongefamiliens konfirmasjoner gjennom tidene

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.08-2019
  • Oppdatert: 20.08-2019
Slik så det ut da prins Harald (nå kong Harald) ble konfirmert i 1953. Mye har forandret seg i kongefamilien siden den gang! Foto: NTB scanpix

Se hvordan det så ut da kong Harald, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon ble konfirmert!

I slutten av august skal prinsesse Ingrid Alexandra (15) konfirmeres, og i likhet med resten av kongefamilien, måtte hun velge kristelig konfirmasjon.

Ifølge grunnloven, må nemlig den norske kongefamilien følge den evangelisk-lutherske tro. 

Les også:  Slik blir prinsessens konfirmasjon

Selv om Ingrid Alexandra har fått konfirmasjonsundervisning sammen med andre jevnaldrende, kommer hun til å konfirmeres alene.

Det ble også de fleste andre i kongefamilien før henne. Se bilder fra resten av kongefamiliens konfirmasjoner nedenfor!

Kong Haralds konfirmasjon i 1953

Prins Harald, som han ble kalt på den tiden, ble konfirmert på Slottskapellet i 1953. På bildene fra den store dagen, kan man se at han ble konfirmert alene.

Les også: Kong Haralds beste gullkorn gjennom årene

Dessverre var tiden som fulgte tung for prins Harald. Moren hans, kronprinsesse Märtha, hadde hatt kreft i flere år, og døde året etter konfirmasjonen

/
/
/

Prinsesse Märtha Louises konfirmasjon i 1986

Märtha Louise ble konfirmert i Asker kirke i 1986. Fadderne hennes var blant annet kong Olav, prinsesse Ragnhild og mormoren hennes, Dagny Haraldsen. Da hun ble konfirmert, gikk hun på Smestad skole i Oslo, og året etter, begynte hun på Kristelig Gymnasium.

Les også: Norske og utenlandske stjerner gratulerer Märtha Louise

I en artikkel fra 1986, skrev NTB at prinsessen ble konfirmert sammen med 20 andre konfirmanter på hennes egen alder. På bildene fra konfirmasjonen, kan man se at både konfirmasjonskjolen og frisyren til Märtha var i ekte 80-tallsstil.

/
/
/

Kronprins Haakons konfirmasjon i 1988

I 1988, var det kronprins Haakons tur til å tre inn i de voksnes rekker. På denne tiden ble han kalt prins Haakon Magnus. Han ble konfirmert alene i Slottskapellet i begynnelsen av oktober.

Les også: Kronprinsfamiliens idylliske sørlandssommer

Månedene før konfirmasjonen, hadde kronprinsen deltatt i konfirmasjonsforberedelser i Asker menighet, skriver NTB. Blant gjestene i konfirmasjonen, var prinsens nærmeste familie, Danmarks dronning Margrethe, prins Henrik og Kong Carl Gustaf. 

/
/
/
/

Likte du denne artikkelen? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS