Grynet Molvig savner sin døde eksmann

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 20.09-2019
  • Oppdatert: 23.09-2019
Jonas EkströmerNTB scanpix

Grynet Molvig merker at hun er gått inn i livets høst etter å ha tatt farvel med mange kjære venner de siste årene.

Den norske skuespillerinnen og artisten Grynet Molvig (76) opprinnelig fra Råde i Østfold er med årene blitt en svensk nasjonalskatt.

Les også: Michael Douglas avslører: Slik sjekket han opp Cathrine Zeta-Jones

I Norge huskes hun best fra rollen som drømmedama Liv i «Stompa forelsker seg», men også fra sine best for sine seks bidrag i den norske Melodi Grand Prix-finalen mellom 1961 og 1966.

HISTORISKEBILDER

Det som minner Grynet om at hun er blitt en voksen dame, er at hun har måttet følge stadig flere venner til graven. Det ble klart for henne da hun og en venninne skulle legge blomster på graven til skuespilleren Gösta Ekman, som gikk bort i 2017.

– Plutselig innså jeg at det var bare mine gamle venner som lå rundt ham. Det var som en minglefest. Det kjentes rart og ubehagelig, men på et eller annet vis var det også vakkert at alle var samlet der, har hun tidligere sagt til den svenske avisen Expressen.

Har begravet to eks-menn

Det er ikke bare venner som Grynet har måttet ta et siste farvel med de siste årene. De siste to årene har hun måttet ta farvel med sine to eks-menn. I mai i år døde hennes første ektemann, den norske komponisten Alfred Janson. Han ble 82 år gammel. Han var far til Grynets eneste barn, sønnen Teodor.

HISTORISKEBILDER

- Det var en stor sorg for meg og sønnen min, forteller Grynet i et intervju med den svenske avisen Expressen.

Beholdt vennskapet til det siste

I 2017 døde hennes andre ektemann, den svenske greven Carl Adam Göstasson "Noppe" Lewenhaupt. Han ble bare 69 år gammel. Grynet og «Noppe» var gift mellom 1983 og 1996, men beholdt vennskapet til det aller siste.

- Vi var gift i 13 år. Det var veldig fine år som jeg er takknemlig for. Jeg tenker på ham i blant, og savner ham, har hun tidligere sagt til Svensk Damtidning.

Til Expressen utdyper Grynet savnet av «Noppe».

- Noppe var en av mine beste venner. Jeg savner ham, men det er også mange venner som er gått bort.

Les også: Melania Trump provoserer igjen

Før Grynet traff «Noppe» hadde hun et kort forhold med den svenske bryteren Frank Andersson. Tidlig på 80-tallet var de blant Sveriges heteste kjendispar. Han gikk bort i fjor.

- Frank var en stor mann med et stort hjerte, sa hun til Aftonbladet da dødsfallet ble kjent.

I kongelige kretser

Ettersom «Noppe» Lewenhaupt var svensk greve, vanket Grynet i de kongelige kretser i Sverige. «Noppe» var en av Kong Carl Gustaf (73) av Sveriges aller beste venner, og var en nær omgangsvenn med Grynet. Hun fikk danse med kongen i hans 60-årslag.

HISTORISKEBILDER

- Jeg er så heldig at jeg har vært med å feire Hans Majestet - både da han fylte 40, 50, 60 og 70 år! Det har vært store opplevelser, har Grynet Molvig tidligere sagt til Se og Hør.

- Vi var gift i 13 år. Det var veldig fine år som jeg er takknemlig for. Jeg tenker på ham i blant, og savner ham, har hun sagt til Svensk Damtidning.

Les også: Björn Borg selger luksusvillaen i Sverige

Men tapet av alle vennene, har ikke tatt fra henne livsmotet. Hun ser lyst på tilværelsen.

Lykkelig med Douglas

I dag er Grynet kjæreste med svenske Douglas von Sydow (72).De er ikke samboere, men bor i nærheten av hverandre. Det er en tilværelse som Grynet er veldig fornøyd med. De ferierer sammen på sommeren, og koser seg i hverdagen.

Les også: Rod Stewart holdt kreften hemmelig

- Vi omgås. Reiser, går på teater og har det koselig sammen når vi har fri. Men denne våren er det ikke blitt så mye tid på grunn av jobb, har hun tidligere sagt til Svensk Damtidning.

Fremdeles ettertraktet skuespiller

For jobbing blir det mye av for den «svorske» skuespilleren og artisten. De seneste årene har hun hatt stor suksess med den svenske TV-serien «Gåsmamman» og tilbudene er det blitt flere av for henne de seneste årene, selv om hun for lengst har passert pensjonsalderen. Hun mener at en skuespiller aldri pensjonerer seg. Den blir bare arbeidsledig.

- Det er morsomt å jobbe for da kjenner jeg at jeg lever, sier hun til Expressen.

Les også: Kikki Danielsson avslører: Lever i ufrivillig sølibat

DEL

FØLG OSS