Dronning Margrethe snakker ut om tiden etter prins Henriks død

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 30.09-2019
  • Oppdatert: 30.09-2019
Prins Henrik døde i februar 2018. Her var han og dronning Margrethe på hennes 77-årsdag. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

– Jeg begynte å bli vant til å gjøre ting alene, sier dronning Margrethe i et stort intervju med Expressen. 

Danske dronning Margrethe og prins Henrik var gift i 51 år, inntil prins Henrik døde i februar i fjor. I et nytt intervju med svenske Expressen, forteller dronningen blant annet om hvordan det har vært å leve videre uten ham. Hun sier at overgangen ikke var så stor.

– Det blir på en annen måte når du plutselig blir alene. Han hadde jo vært syk de siste to årene. Vi hadde ikke vært sammen like mye som tidligere. Jeg begynte å bli vant til å gjøre ting alene, sier hun.

Les også: Dronning Margrethe: – Jeg har vært heldig

Prinsen var kjent for å være ærlig og frittalende, og det vekket spesielt oppsikt da han sa at han ikke ville bli gravlagt ved siden av dronning Margrethe.

Neste år fyller hun 80 år, noe som kommer til å bli feiret over hele Danmark. I intervjuet sier dronningen at hun kjenner at hun har blitt eldre.

– Jeg orker ikke like mye fysisk aktivitet som tidligere. Man går tregere og trappene virker som de er lengre. I speilet ser man at årene har gått og satt spor, men egentlig kjenner jeg meg ikke så ulik sånn jeg var for ti år siden, sier hun til Expressen.

Les også: Prins Joachim og familien flytter til Paris

Dronning Margrethe har to sønner: Kronprins Frederik (51) og prins Joachim (50). Gjennom dem har hun fått åtte barnebarn.

I intervjuet avslører hun imidlertid at hun «ikke er verdens beste farmor».

– Jeg synes det er så fantastisk med mødre og farmødre som omfavner barna. Jeg er ikke så god på det. Jeg er ikke en farmor som sitter og strikker, innrømmer  hun. 

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS