Prins Joachim og familien flytter til Paris

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 31.01-2019
  • Oppdatert: 02.02-2019
I 2017 var prins Joachim og prinsesse Marie i det norske kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Den danske prinsen skal ta millitærutdannelse i den franske hovedstaden. 

Prins Joachim (49), prinsesse Marie (42) og deres to barn prins Henrik (9) og prinsesse Athena (7) har hittil bodd i Klampenborg i Danmark, men nå setter de kursen mot Paris.

Grunnen er at prinsen skal begynne på Frankrikes høyst rangerte millitære lederutdannelse. Det skriver det danske kongehuset i en pressemelding.

Les også: Bryllupet i Windsor: Dette bildet deles av tusener

Prins Joachim skal ha blitt spesielt invitert til å begynne på utdanningen av den franske forsvarsministeren. Utdanningen begynner i høst på Ecole Militaire i Paris.

Skandaløs skilsmisse

Den danske prinsen begynte sin første millitære utdanning i 1987, og fikk tittelen løytnant i 1989. Året han skal ta i Paris blir et supplement til utdanningen han allerede har.

Prins Joachim er sønnen til dronning Margrethe (78) og prins Henrik, som gikk bort i fjor. Den danske prinsen skilte seg fra sin tidligere kone, prinsesse Alexandra (54) i 2005. 

Skilsmissen skapte mye oppstyr i danske medier, og i ettertid har prins Joachim omtalt den som den mørkeste perioden i hans liv. 

Noen år senere fant han heldigvis lykken igjen med sin nåværende kone, prinsesse Marie. 

Les også: Slik reagerer verden på nyheten om den kongelige babyen

DEL

FØLG OSS