Prins Harry tar britisk avis til retten

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 03.10-2019
  • Oppdatert: 03.10-2019
PoolReuters

Den britiske prinsen rasende over behandlingen kona Meghan har fått i britiske tabloidaviser og mener hun er blitt et offer for massive svertekampanjer.

– Jeg mistet moren min, og nå tår jeg og ser på at kona mi er blitt et offer for de samme kraftfulle kreftene, skriver Prins Harry (34) i en uttalelse på hertugparets offisielle nettsted.

Nå tar paret storavisen Mail on Sunday til retten.

Det hele startet da den britiske tabloidavisen Daily Mail, som er søsteravisen til Mail on Sunday trykket et privat brev som Meghan (37) sendte til sin far Thomas Markle  hvor hun ba ham om å holde seg unna bryllupet, skriver People Magazine.

- Et taust vitne

Prins Harry skriver i uttalelsen at han lenge har følt seg som et taust vitne til konas lidelser for lenge. Derfor tar han til motmæle. 

– Å bare stå og se på dette strider mot alt vi tror på, skriver prinsen i uttalelsen.

Les også:Her er Kjell Inge Røkkes nye superbil

Prins Harry mener også at de mange positive presseoppslagene fra de samme mediene de siste ukene rundt Afrika-turen deres, bare beviser dobbeltmoralen i avisene.

– Hun er den samme kvinnen som hun var for ett år siden på bryllupsdagen vår, på samme måte som hun er den samme kvinnen som dere har sett på Afrika-turneen vår, skriver han videre i uttalelsen.

Har forsøkt minnelig løsning

Prins Harry og Meghan har forsøkt å løse saken utenfor rettssystemet uten å lykkes. Derfor har paret latt advokatfirmaet Schillings ta saken videre.

– Vi har initiert prosesser mot Mail on Sunday og deres morselskap Associated Newspapers for det private brevet som Hertuginnen av Sussex som er en del av en svertekampanje til dette medieselskapet for å publisere falske historier om henne og ektemannen, sier en talsperson for selskapet i følge People Magazine.

Les også: Rune Larsen og kona skilles etter 50 års ekteskap

Varslet ikke Prins Charles og Dronningen

Håndteringen har Prins Harry gjort på egenhånd, uten å varsle verken faren Prins Charles eller Dronning Elizabeth, hevder den britiske avisen The Sun.
Avisens kilder i kongehuset mener at dronningen ikke vil være særlig imponert over barnebarnets egenrådige håndtering.

DEL

FØLG OSS