Kreftsyke Olivia Newton-John vil ikke vite hvor lenge hun har igjen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 07.10-2019
  • Oppdatert: 07.10-2019
Olivia Newton-John sammen med skuespillerkollegaen John Travolta i fjor. Foto: Mario Anzuoni/Reuters

«Grease»-stjernen kjemper mot kreft for tredje gang, men nekter å la det stoppe henne. 

Den australske sangeren og skuespilleren (71) ble rammet av brystkreft for første gang i 1992, og for andre gang i 2013.

Nå er kreften tilbake for tredje gang, og i et intervju med CBS News, forteller hun hvordan hun takler sykdommen.

Til programleder Gayle King, forteller hun at hun først levde i fornektelse og ikke ville innse at hun var syk. Etter hvert begynte hun å skifte fokus.

Les også: Olivia Newton-John avviser dødsryktene

– Etter en stund, begynte jeg å tenke at «vet du hva? Jeg vet ikke hvor lang tid jeg har, men jeg må nyte livet mitt». Så jeg spiser en kjeks hvis jeg vil ha det. Og jeg tar meg en kopp te eller et glass vin hvis jeg vil ha det. For gleden av å leve må også være en del av helbredelsesprosessen, sier hun.

Demper smertene med cannabis

Hun legger imidlertid ikke skjul på at sykdommen gir henne kraftige smerter. Newton-John bor på en ranch i California, hvor det er lovlig å dyrke cannabis.

Hun har flere ganger fortalt at hun bruker medisinsk cannabis for å dempe smertene. I intervjuet med CBS News, forteller hun prøver og ikke tenke så mye på døden.

Les også: Olivia Newton-John solgte gården etter 40 år

– Jeg prøver og ikke tenke så mye på det, men man må jo nesten det. Jeg mener, det er en del av livet. Og, selvfølgelig, hvis du har en kreftdiagnose så er døden veldig nær. De fleste av oss aner ikke når vi kommer til å dø. Jeg kan dø i morgen – et tre kan falle over meg, sier hun.

Brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner. Ifølge Kreftregisteret, fikk 3589 kvinner brystkreft i Norge i 2017. Ni av ti kvinner som får diagnosen er i live fem år etter de har fått diagnosen.

Vil ikke vite hvor lenge hun har igjen

I intervjuet forteller Newton-John at hun ikke vil vite noe om hvor lenge hun har igjen å leve.

– Jeg diskuterer ikke prognoser. Etter min mening, så kan det bli en selvoppfyllende profeti hvis man får vite hvor mange prosent som lever så og så lenge. Jeg tror jeg vet hva statistikken sier, men jeg legger det vekk. Jeg skal leve lenger enn det, jeg har tatt den avgjørelsen, sier hun.

Les også: Se den svenske marinen synge «Grease»

Newton-John er mest kjent for rollen som Sandy i filmen «Grease» fra 1978. Årene etter gjorde hun suksess med populære hits som «Physical» og «Twist of Fate». 

DEL

FØLG OSS