«Exit» runder 1 million seere, vurderer ny sesong

NTB

  • Publisert: 08.10-2019
  • Oppdatert: 08.10-2019
Skuespillerne Pål Sverre Hagen (William),Simon J. Berger (Adam), Tobias Santelmann (Henrik) og Jon Øigarden (Jeppe). Er alle med i dramaserien Exit som har premiere på NRK fredag 27-9.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRKs TV-serie «Exit» går rett hjem hos publikum. I løpet av en drøy uke har den nådd 997.000 seere.

Serien hadde premiere 27. september, noe som betyr at tallene med stor sannsynlighet vil bikke en million i løpet av mandagsettermiddagen og -kvelden, skriver Kampanje.

NRKs dramasjef Ivar Køhn mener «Exit» er den første NRK-serien som viser til fulle at også statskanalen kan lykkes i strømmeverden. Seriens åtte episoder ble lagt ut samtidig, noe som ikke er vanlig praksis hos rikskringkasteren.

Les også: Trygve Hegnar om Exit: – Groteskt tåpelige

– Vanligvis har seriene et større publikum lineært enn hos NRK nett-TV, men med «Exit» er det motsatt. I tillegg tror vi serien har nådd unge, og andre målgrupper som vanligvis ikke ser mye dramaserien, sier han.

Køhn sier at både regissør Øystein Karlsen og manusforfatterne har vært klare på at de har flere historier.

– Ettersom serien har så pass høye seertall, og at vi har fått tilbakemeldinger, er dette absolutt noe vi kommer til å vurdere, sier dramasjefen.

Produksjonsselskapet Fremantle har allerede solgt serien til Danmark, Sverige, Finland og Island.

Les også: NRK-serie sjokkerer: – Provoserende og viktig

Administrerende direktør Petter Testmann-Koch i Fremantle har uttalt til Kampanje at de har mer enn nok materiale til en sesong to og tre.

– Det er ikke bestemt noen sesong to, men vi har tanker om hvordan den skal se ut, sa han da.

Få oversikt over ukas TV-programmer med vår TV-Guide!

DEL

FØLG OSS