Kreftsyke Romøren: – Fiona er min beste motivasjon til å bli frisk

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.10-2019
  • Oppdatert: 14.10-2019
Romøren la opp i 2014. Nå jobber han som markedssjef for Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den tidligere skihopperen og kona Martine gledet seg til å bli foreldre. Så kom sjokkbeskjeden om at han hadde fått kreft. 

I juli fortalte Bjørn Einar Romøren (38) til Se og Hør at han har fått en veldig sjelden kreftform kalt Ewing sarkom. Den tidligere skihopperen trodde først at han hadde fått prolaps i ryggen, men en MR-undersøkelse viste at smertene skyldtes en ondartet svulst.

Dette skjedde mens kona til Romøren, Martine (32) var gravid med datteren Fiona. Nå er Fiona to måneder gammel, og i den nyeste utgaven av Se og Hør forteller Romøren om sin tøffe hverdag.

Les også: Slik er Karsten Warholm helt privat

– Det kunne liksom ikke passet verre å bli pappa igjen akkurat nå, du vil jo gjerne være 100 prosent til stede for det nye barnet ditt. Samtidig kunne det ikke passet bedre, heller. Fiona er et enormt lyspunkt og min beste motivasjon i prosessen for å bli frisk. Jeg vil jo være der for barna mine, sier han til ukebladet.

Da Romøren først avslørte at han var syk i juli, fortalte han at han måtte gjennom en cellegiftbehandling i 40 uker.

Nå er han halvveis i kreftbehandlingen, og forteller at cellegiftkurene tærer på kroppen hans.

– Kroppen begynner å merke kjøret nå, jeg har vært helt i kjelleren etter de siste cellegiftkurene. Immunforsvaret er fullstendig fraværende, og jeg har vært inn og ut av sykehus, sier han til Se og Hør.

Les også: Romøren: – Utrolig lei meg

Bjørn Einar og Martine har også sønnen Fred (snart to år) og to hunder sammen. De giftet seg i 2011. På Instagram legger Romøren stadig vekk ut oppdateringer om hvordan det går med familielivet og kampen mot sykdommen.

(Saken fortsetter under)

Bjørn Einar Romøren la opp som skihopper i 2014, og jobber nå som markedssjef i hoppavdelingen til Norges Skiforbund. 

Han er spesielt kjent for å ha satt ny verdensrekord i skiflyging på 239 meter i Planica i Slovenia.

DEL

FØLG OSS