Solveig Kloppen snakker ut om den vonde tiden

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 29.10-2019
  • Oppdatert: 29.10-2019
Solveig Kloppen er kjent for sin varme og blide personlighet, men hun innrømmer at sorgen gjorde at hun ble «utålmodig, kort og kjip». Her var hun i forbindelse med innspillingen av «Norske talenter» i fjor. Foto: TV2

Den folkekjære programlederen forteller at hun reagerte med sinne etter to av hennes nærmeste gikk bort. – Jeg ble sint og urimelig, sier hun. 

I januar kom det frem at Solveig Kloppen (48) hadde mistet både moren Bjørg (80) og søsteren Kathrine (50) på bare seks uker.

Den sterke historien hennes ble til dokumentarserien «Det jeg ikke fikk sagt», som ble sent på TV2 i januar.

Les også: – Det er helt jævlig. Jeg prøver å ikke velte meg i sorg

Nå snakker hun ut om hvordan hun taklet sorgen over moren og søsteren i Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden».

Flyktet fra sorgen

I Kloppens dokumentarserie, kunne man se at hun var raskt tilbake på jobb til tross for at hun stod midt oppe i en livskrise. Til Ida Fladen innrømmer hun at dette kanskje var en måte å flykte fra sorgen på.

– Jeg kjente at jeg trengte en viss normalitet oppe i det hele, også var det nok på en måte en flukt. Det var deilig å skru av helt og ikke måtte tenke på alt det vonde og vanskelige, sier hun til Fladen.

Les også: Sorgen vi ikke snakker om

Videre forteller hun at sorgen gjorde at det ikke hjalp å flykte fra sorgen, for den kom til uttrykk på en annen måte enn hun hadde trodd.

– Alle de vonde tankene og følelsene er jo der likevel, så på et tidspunkt kom de følelsene til uttrykk, ikke gjennom tårer, men jeg ble så sint og urimelig overfor mine nærmeste. Jeg ble brå, utålmodig, kort og kjip, sier Kloppen i podkasten.

Hyller ektemannen

Alt sinnet gjorde at Solveig og ektemannen Kjartan (48) begynte å gå til psykolog. I podkasten roser Solveig kjæresten for å ha støttet henne gjennom den tunge tiden. 

– Han var en ekstremt god pappa og en klippe hjemme, som er kjempeviktig i et ekteskap. Det var kanskje det jeg trengte aller mest da, sier hun. 

Les også: Prins Harry tok til tårene under rørende tale

Det var Geir Fredriksen (36) som var regissør for Kloppens dokumentarserie «Det jeg ikke fikk sagt».

I slutten av september kom det frem at de nå samarbeider om en ny serie på TV2. Der skal de prøve å forsone venner og familie som har brutt kontakten med hverandre. 

Få oversikt over høstens TV-programmer. Prøv vår TV-Guide her!

DEL

FØLG OSS