Jamie Lee Curtis snakker ut om det tunge rusmisbruket

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.11-2019
  • Oppdatert: 06.11-2019
Skuespilleren under filmfestivalen i Toronto i september. Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Hollywood-stjernen hevder at hun ruset seg med sin berømte far, Tony Curtis. 

Jamie Lee Curtis (60) er kjent for å ha spilt i filmer som «Halloween» (1978), «True Lies» (1994) og «Freaky Friday» (2003).

På slutten av 80-tallet begynte hun på smertestillende medisiner etter en operasjon, og etter hvert ble hun avhengig. Senere begynte hun også å misbruke narkotika og alkohol.

I et stort intervju med nettsiden Variety forteller hun om det omfattende misbruket. Hun sier at flere i familien hennes hadde problemer med rusavhengighet, og at hun til og med tok kokain med faren sin, Tony Curtis.

Les også: E.T-stjernen pågrepet for fyllekjøring

– Jeg visste at faren min hadde et problem, fordi jeg hadde et problem og vi delte de samme rusmidlene. Jeg tok kokain en gang med faren min. Det var den eneste gangen jeg gjorde det og jeg gjorde det med ham, sier hun i intervjuet.

Tony Curtis var også skuespiller og spilte blant annet i den ikoniske filmen «Some Like It Hot» med Marilyn Monroe. Han døde av hjertesvikt i 2010.

Curtis sier at hun ble veldig god til å skjule misbruket og at hun aldri ruset seg når hun var på jobb.

– Jeg var en veldig kontrollert narkoman og alkoholiker. Jeg tok aldri noen ting når jeg jobbet. Jeg ruset meg aldri før klokken 17, sier hun.

Les også: Charlie Sheen: – Det var på tide å gjøre en forandring

I 1998 kom sannheten uansett frem. Curtis ble tatt på fersken av både søsteren og en venninne fordi hun stjal smertestillende medisiner fra dem. Etter dette bestemte hun seg for å oppsøke hjelp.

I 2018 hadde hun vært nykter i 20 år, og da fortalte hun til People at det var det største hun hadde oppnådd noen gang.

– Jeg bryter den onde sirkelen som har ødelagt livene til flere generasjoner i min familie. Å bli nykter er min største prestasjon … Større enn ekteskapet, barna mine, jobben og alt, sa Curtis. 

DEL

FØLG OSS