Dette var Freddie Mercurys personlige julegave til Elton John

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.11-2019
  • Oppdatert: 15.11-2019
Freddie Mercury døde av aids i 1991. Foto: Coutausse/AFP

Queen-legendens tidligere assistent forteller om artistens spesielle vennskap med Elton John.

Freddie Mercury døde i 1991, og fortsatt er hans liv og død gjenstand for fascinasjon. Etter hans død har flere av de som var nær ham delt detaljer om hans siste måneder.

I et intervju med britiske Metro forteller Mercurys tidligere personlige assistent Peter Freestone om Queen-vokalisten sitt nære vennskap med Elton John.

– Elton kom spesielt ofte på besøk til Freddie det siste året han levde. Han satt seg sammen med han og snakket med han, bare for at Freddie skulle vite at han ikke var alene. Det viste at de hadde et genuint og dypt vennskap, sier han.

Les også: – Freddie Mercury sammenlignet seg med John Lennon

Freddie skal også ha satt veldig pris på vennskapet med Elton. Ifølge den tidligere personlige assistenten, kjøpte han et maleri malt av en av Eltons favorittkunstnere. Maleriet skulle være en julegave til Elton.

– Rundt seks måneder før Freddie døde var vi på en auksjon hvor han så et maleri av en av Eltons favorittkunstnere. Freddie kjøpte det som en julegave til Elton, sier han.

Men Queen-stjernen fikk aldri gitt Elton julegaven. Freddie Mercury benektet alltid at han hadde hiv og aids, men 23.november 1991 tok han en helomvending og bekreftet i en pressemelding at han hadde aids. Dagen etter døde han av en lungebetennelse han hadde fått som følge av sykdommen.

Les også: Her er kjendisenes virkelige navn

Tidligere i år lanserte Elton John sin egen biografi, hvor han blant annet forteller om Mercurys siste dager.

I boken bekrefter Elton at han besøkte Mercury ofte før han døde, og at det var vondt å se ham så syk.

– Han var for skjør til å komme seg ut av senga og holdt på å miste synet, men fortsatt var han den samme Freddie som plapret i vei, skriver han i boken ifølge Mirror

DEL

FØLG OSS