Ny bok: Freddie Mercury sammenlignet seg med John Lennon

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 05.10-2019
  • Oppdatert: 05.10-2019
Queen-vokalisten Freddie Mercury i 1986.Foto: Marco Arndt/AP

Den ikoniske Queen-artisten skal ha følt seg utilstrekkelig i forhold til Beatles-legenden. 

Freddie Mercury er en av tidenes mest populære artister, men selvtilliten hans samsvarte ikke med den enorme suksessen.

I 2009 kom biografien «Freddie Mercury: A Life in His Own Words», som er basert på stjernens egne sitater.

Nylig kom det ut en ny og utvidet utgave av boken, som nettsiden Mirror har omtalt. I boken kommer det blant annet frem at Mercury var så imponert av The Beatles-stjernen John Lennon, at han sammenlignet seg selv med han. 

Les også: Slik gikk det med sønnen til John Lennon og Yoko Ono

«John Lennon var større enn selve livet, og et absolutt geni (…) Jeg vet ikke hvorfor, men han bare hadde den magien … For å være ærlig, kan jeg ikke måle meg med John Lennon i det hele tatt. For han var den beste, etter min mening», står det i boken, ifølge Mirror.

I boken kommer det også frem at Mercury mente at John Lennon gjorde alt bedre enn alle andre artister.

«Det handler ikke om å ha mindre talent. Det er bare det at enkelte mennesker er i stand til å gjøre enkelte ting bedre enn noen andre. Og jeg føler ikke at jeg er utstyrt til å gjøre noen av tingene Lennon gjorde», står det i boken ifølge Mirror.

Les også: Her er kjendisenes virkelige navn

John Lennon ble skutt og drept i New York i 1980. Han rakk bare å bli 40 år gammel. I boken står det at Mercury ble «sjokkert og målløs» når han fikk høre om dødsfallet.

Den flamboyante artisten var mest kjent som vokalist i bandet «Queen», og for ikoniske sanger som «Bohemian Rhapsody» og «Radio Ga Ga». På 80-tallet fikk han hiv, og i 1991 døde han av aids, bare 45 år gammel.

DEL

FØLG OSS