Dronning Margrethe snakker ut om prins Henriks død

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 19.11-2019
  • Oppdatert: 19.11-2019
Dronning Margrethe og prins Henrik under Dronning Margrethe sin 77-årsdag i 2017. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

«Da mannen min døde var det veldig overveldende å se hvor mye folk brydde seg», forteller den danske dronningen i sin nye biografi. 

Da danske prins Henrik (83) døde i februar 2018, ble han hyllet som en «fargerik og ekte» person, men gjennom sitt liv, var han ikke alltid like populær blant det danske folket.

Mange stusset over hans utradisjonelle valg, og det vekket spesielt oppsikt da han sa at han ikke ville begraves ved siden av dronning Margrethe.

I en ny biografi skrevet av journalisten Karin Palshøj, forteller dronningen at hun var klar over at mannen hennes ble sett på som annerledes.

Les også: Prins Joachim og familien flytter til Paris

«Folk hadde jo en tendens til å legge merke til de rare sidene ved mannen min, og de la jo jeg også merke til. Men det var så fantastisk å se at folk stod sammen med oss på den måten», sier hun i boken ifølge BT.dk.

I 2017 avslørte det danske kongehuset at prins Henrik hadde blitt dement. Han døde i 2018, etter en periode med helseproblemer.

I boken forteller dronningen at hun skulle ønske det danske folket hadde hatt mer sympati med prinsen før han døde.

«Da mannen min døde var det veldig overveldende å se hvor mye folk brydde seg. Jeg hadde unnet ham å oppleve litt av den sympatien», sier hun til journalist Karin Palshøj i boken.

Les også:  Kronprinsesse Mary får ny tittel av dronning Margrethe

Dronning Margrethe og prins Henrik møttes for første gang i 1965, og giftet seg tre år senere. I den nye biografien, forteller dronningen at hun aldri var i tvil om at det var Henrik hun ville dele livet sitt med.

«Vi var veldig, veldig glade i hverandre og det var virkelig en stormende forelskelse fra begge sider», minnes hun i boken ifølge BT.dk.

Den nye boken heter «Dronning Margrethe», og er skrevet i anledning dronningens 80-årsdag. Hun fyller 80 år i april neste år. 

Se video: Prins Henriks utfordrende liv i skyggen

DEL

FØLG OSS