Tre nøtter til Askepott: Slik ser skuespillerne ut i dag

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 24.12-2019
  • Oppdatert: 24.12-2019

Julen blir ikke den samme uten «Tre nøtter til Askepott». Se hva som skjedde med skuespillerne fra den udødelige klassikeren.

Julaften nærmer seg med stormskritt, og for mange er den tsjekkiske versjonen av «Tre nøtter til Askepott» helt uunnværlig.

Filmen kom først ut i 1973, og har blitt sendt på NRK siden 1996. Da filmen ble spilt inn, var prinsen og Askepott bare 19 og 23 år.

Les også: Dette visste du kanskje ikke om «Tre nøtter til Askepott»

Nå er Pavel Trávníček (som spilte prinsen) 69 år, og Libuše Šafránková (som spilte Askepott) 66 år. Her har vi funnet ut hva de har gjort etter filmsuksessen:

Libuše Šafránková

/
/

Libuše jobber fortsatt som skuespiller, men lever et tilbaketrukket liv og uttaler seg sjelden til media. Grunnen skal være at redaktøren Jiří Janoušek i 2002 anklaget henne for å være «en voldelig alkoholiker».

Anklagene fikk Libuše og mannen hennes Josef Abrhám til å saksøke redaktøren, og vant i retten. Etter hun trollbandt seerne i «Tre nøtter til Askepott», spilte hun i filmer som «The Elementary School» (1991), «Kolya» (1996) og «Donsajni» (2013).

Ifølge den tsjekkiske filmdatabasen CSFD , har hun nå fått en rolle i filmen «Princ Mamánek», som har premiere i 2020.

Libuše er gift med den tsjekkiske skuespilleren Josef Abrhám. De har en voksen sønn sammen, som i likhet med faren sin også heter Josef.

Pavel Trávníček

/
/

Pavel ble en ettertraktet skuespiller etter suksessen med Askepott. Han har spilt i over 70 filmer og TV-serier opp gjennom, og i en av filmene, «Den tredje prinsen» (1983), spilte han mot Libuše Šafránková for andre gang.

Trávníček er egentlig utdannet innenfor musikk, og i 1997 grunnla han sitt eget teater i Praha. I 2017 fikk han sitt tredje barn med den 33 år yngre kona Monika Fialkova. Han har også to voksne sønner fra tidligere ekteskap, ifølge det tyske ukebladet Stern.

De siste årene har prinsen vekket oppsikt her til lands ved å gjøre seg kostbar. I 2013 krevde han 500 euro for å bli med på et intervju med VG, og i 2015 ville han ha 10.000 dollar for å komme på premieren til den nye versjonen av «Tre nøtter til Askepott».

Agenten hans begrunnet kravet med at « Trávníček er en profesjonell skuespiller og tar betalt for alle jobber».

Ifølge den tsjekkiske filmdatabasen CSFD, kommer han til å dukke opp i to nye tsjekkiske filmer i 2020.

Øvrige kilder: Dagbladet , Wikipedia.

Les også: Lager ny versjon av «Tre nøtter til Askepott»

DEL

FØLG OSS