Christine Koht: – Savner så voldsomt å få komme hjem

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.01-2020
  • Oppdatert: 20.01-2020
Christine Koht og kona Pernille Rygg i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Den folkekjære komikeren har vært alvorlig syk siden i fjor. Nå gir hun fansen en oppdatering om hvordan det går med henne. 

I slutten av januar i fjor kom det frem at den populære komikeren Christine Koht (52) har fått en sjelden form for føflekkreft.

Siden da har hun vært inn og ut av sykehuset, og i desember fortalte hun at også kona hennes, Pernille Rygg (56), har blitt alvorlig syk. Hun har fått nyresvikt som følge av en farlig bakterie.

Koht har hele tiden vært åpen om hvordan det er å være kreftsyk både på sosiale medier og gjennom podkasten «Koht vil leve». I et nytt innlegg på Facebook, forteller hun hvor tøff den siste tiden har vært.

Les også: Christine Kohts kone er alvorlig syk

– Jeg har aldri noen gang levd i en sånn kontrast mellom å vinne priser samtidig som jeg jobber med å søke sykehusseng fra Nav og er veldig sliten og bekymret for Pernille, skriver Koht.

(Saken fortsetter under) 

Den sprudlende komikeren er innlagt på rehabiliteringssenteret Sunnaas. Hun har tidligere skrevet at kreftformen hun er rammet av ikke kan behandles med cellegift eller stråling, men med såkalt immunterapi.

Ifølge NHI er dette en type behandling som «stimulerer kroppens naturlige forsvarsmekanismer i kampen mot kreft».

Koht skriver at hun har hjemlengsel og at hun har fått mange uønskede bivirkninger av kreftbehandlingen.

Les også: Christine Koht kåret til årets navn av Dagbladet

– På kvelden når jeg skal sove så bare renner tårene, for jeg savner så voldsomt å få komme hjem. Jeg har aldri følt meg så sårbar og naken. Jeg får fortsatt sjokk når jeg ser meg i speilet. Er dette meg? skriver hun.

Til tross for all motgangen, ser Koht fremover.

– Målet nå er at jeg får en ganeoperasjon sånn at jeg får puste gjennom nesa. Da kan jeg unngå de farlige infeksjonene i lungene, skriver hun.

Det sterke innlegget har allerede blitt likt av 35.000, og i kommentarfeltet har flere tusen skrevet at de heier på henne.

I innlegget takker Koht for støtten, og sier at hun sparer på alle brevene hun får. 

DEL

FØLG OSS