Christine Kohts kone er alvorlig syk

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.12-2019
  • Oppdatert: 06.12-2019
Christine Koht og kona Pernille Rygg i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Jeg har ikke greid å skrive om dette før, for jeg har vært i sjokk i tre uker, skriver den folkekjære komikeren på Facebook.

For nesten et år siden kom det frem at den populære komikeren Christine Koht har blitt kreftsyk. Nå er hun på rehabilitering på Sunnaas sykehus, men for noen uker siden fikk hun enda en trist beskjed.

Nå har kona hennes Pernille Rygg (56) blitt alvorlig syk. I et nytt Facebook-innlegg skriver Koht at hennes støttende kone nå er lagt inn på Rikshospitalet med en sterk immunreaksjon på grunn av en farlig bakterie som har gitt henne nyresvikt.

Les også: Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet

«Jeg har ikke greid å skrive om dette før, for jeg har vært i sjokk i tre uker», skriver hun i innlegget.

(Saken fortsetter under) 

Koht var selv innlagt på Rikshospitalet frem til oktober i år. Hun har en sjelden form for føflekkreft som heter slimhinne-melanom. Kreftformen behandles ikke med cellegift, men med såkalt immunterapi.

Koht har flere ganger hyllet kona Pernille for å ha vært en fantastisk støtte for henne gjennom den vanskelige tiden.

«Min elskede Pernille som har vært så trygg, så sterk, så kjærlig og besøkt meg ti ganger hver dag hele dette året ligger nå på Rikshospitalet (…) Så nå er jeg både pasient og pårørende», skriver Koht på Facebook.

Les også: Christine Koht: – Hallusinerte om Støre og kongen

Siden Koht ble syk i fjor har hun vært åpen om livet med en alvorlig sykdom. Hun har jevnlig delt oppdateringer om hvordan det går med henne på Facebook og gjennom podkasten «Koht vil leve».

I november i år vant hun prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla. Da takket hun kona, moren, helsevesenet og det norske folk for støtten.

– Jeg har aldri vært så takknemlig. Tusen takk, tusen takk, sa hun ifølge Se og Hør

DEL

FØLG OSS