Ozzy Osbourne holdt sykdommen hemmelig

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.01-2020
  • Oppdatert: 23.01-2020
Ozzy Osbourne og kona Sharon. Foto: Vianney Le Caer/AP

Den legendariske rockestjernen avslører at han har blitt diagnostisert med Parkinson. – Det har vært forferdelig utfordrende for oss, sier han. 

I 2005 kom det frem at Black Sabbath-vokalisten Ozzy Osbourne (71) hadde fått diagnosen Parkin-syndrom.

I fjor fikk han vite at han har den langt mer alvorlige sykdommen Parkinsons, men hittil har han ikke fortalt noe om dette til offentligheten.

Nylig var han og kona Sharon (67) gjester på «Good Morning America», hvor de avslørte at han har vært syk i flere måneder. 

– Det er Parkin 2, som er en form for Parkinsons. Det er ingen dødsdom, men sykdommen påvirker alle nervene i kroppen. Man kan ha en fin dag, så en fin dag til og så en veldig dårlig dag, forklarer Sharon.

Les også: Ozzy Osbourne utsetter turné

Helsenorge beskriver Parkinson som en sykdom som « som gradvis fører til skjelving, stive muskler, dårligere balanse og bevegelsesvansker». 

Ozzys helseproblemer begynte for alvor i februar i fjor, da han falt og måtte operere nakken. Etter operasjonen hadde legene hans vanskelig for å finne ut om smertene hans skyldtes fallet, operasjonen eller Parkinsons-diagnosen.

– Det har vært forferdelig utfordrende for oss, sier rockestjernen. 

Han sier også at han ville fortelle om sykdommen nå, fordi han synes hemmeligheten ble for tung å bære på. 

Les også: Sharon Osbourne: – Meghan vil bare ha kjendislivet

– Det er vanskelig å skjule noe, du føler deg aldri ordentlig. Man føler seg skyldig. Jeg er ikke god til å holde hemmeligheter. Jeg kan ikke gå rundt og bære på det lenger, sier han.

Heldigvis har han god støtte i kona Sharon, som han har vært gift med i over 30 år. Hun sier at de skal dra til Sveits for å få hjelp av en professor som er ekspert på sykdommen.

Ozzy sier at de er heldige som har råd til det, og at alt han vil er å turnere igjen.

– Jeg kan nesten ikke vente med å bli frisk og holde konserter igjen, det er det som dreper meg. Jeg trenger det virkelig, sier han. 

DEL

FØLG OSS