Dronning Elizabeths nevø skilles

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.02-2020
  • Oppdatert: 18.02-2020
David Armstrong-Jones og kona Serena i bryllupet til Harry og Meghan i 2018. Foto: Rex

Skilsmissen blir den andre på under en uke i den britiske kongefamilien.

David Armstrong-Jones (58) er jarl av Snowdon og nevøen til dronning Elizabeth. Han har vært gift med Serena Armstrong-Jones i 26 år, men nå skal de skilles. Det bekrefter en talsmann for paret til BBC.

I en uttalelse forteller parets talsmann at ekteskapet deres er over, og ber pressen respektere deres privatliv.

Det kongelige paret giftet seg i St. Margaret’s Church i London i 1993 og har to barn sammen: Charles Armstrong-Jones (20) og Margarita Armstrong-Jones (17).

Les også: Dronning Elizabeth er britenes favoritt

David er sønnen til avdøde prinsesse Margaret, som er lillesøsteren til dronning Elizabeth. Prinsesse Margaret døde i 2002. Jarlen av Snowdon er ikke blant de mest profilerte i den britiske kongefamilien, og ifølge Independent lever han et ganske tilbaketrukket og normalt liv.

Han startet sitt eget møbelselskap under navnet David Linley i 1985, og har skrevet flere bøker om møbler og interiør.

Det har stormet rundt det britiske kongehuset den siste tiden. I januar kom det frem at prins Harry og hertuginne Meghan sier fra seg sine kongelige plikter, og forrige uke kunngjorde dronningens barnebarn, Peter Phillips, at han og kona Autumn skal skilles.

Les også: Dette tjente hertuginne Meghan før hun ble kongelig

I fjor skapte også prins Andrew skandale etter et intervju med BBC hvor han nektet for å ha hatt sex med Virginia Giuffre da hun var 17 år. 

Intervjuet og koblingene til overgrepsdømte Jeffrey Epstein førte blant annet til at prinsen så seg nødt til å si fra seg alle sine offentlige oppdrag

Se intervjuet her:

DEL

FØLG OSS