Prins Andrew fyller 60 år – slik blir fødselsdagen hans nå

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 19.02-2020
  • Oppdatert: 19.02-2020

Den britiske prinsen skulle egentlig bli hedret med en stor offentlig feiring. Nå har 60-årslaget blitt nedtonet til en privat familiemarkering. 

Prins Andrew (60) ble anklaget for å ha hatt sex med et offer for menneskehandel allerede i 2015, men først i fjor svarte han på anklagene under et intervju med BBC.

Etter intervjuet fikk han hard medfart i britiske medier fordi han forsvarte vennskapet til den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein, og fordi han ikke viste empati med ofrene for Epsteins virksomhet. Epstein ble funnet død i sin egen fengselscelle i fjor. 

Les også: Prins Andrew kan miste politibeskyttelse

Intervjuet førte blant annet til at prinsen så seg nødt til å trekke seg fra sine offentlige oppdrag. 19. januar fyller han 60 år, men etter skandaleintervjuet kom det frem at dronningen hadde avlyst 60-årslaget hans.

Se intervjuet her:

Han kommer heller ikke til å bli flagget for, og blir ikke forfremmet til admiral, ifølge BBC. Når kongelige fyller runde år pleier det å bli feiret på storslått vis, men ifølge Daily Mail kommer det nå til å bli holdt en liten, privat middag for ham.

Middagen skal bli holdt på den kongelige residensen Royal Lodge, som prinsen eier med ekskona Sarah Ferguson.

Prinsen og ekskona hans er fortsatt gode venner, og har døtrene Beatrice (31) og Eugenie (29) sammen.

Les også: Virginia Giuffre ber om britenes støtte

Ferguson er en av få som har vist sin støtte til prinsen, og i et intervju med Vogue i desember, skrøt hun av prinsen og jobben han hadde gjort for landet sitt.

– Han er den beste mannen jeg kjenner. Det er utrolig hva han har gjort for Storbritannia, og hele skandalen er bare vås, sa hun til magasinet.

Se prins Andrews liv i bilder øverst i artikkelen.

DEL

FØLG OSS