Carola om Jahn Teigen: – En del av livet mitt er borte

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 26.02-2020
  • Oppdatert: 26.02-2020

Den svenske MGP-dronningen hyller den folkekjære musikeren på Instagram. 

Tirsdag kom nyheten om at Jahn Teigen er død, og i ettertid har mange av hans kollegaer og venner delt sine minner om ham på sosiale medier.

Nå har også Carola Häggkvist (53) skrevet et innlegg der hun roser den legendariske artisten. Häggkvist og Teigen møttes første gang under Eurovision Song Contest i 1983, og siden møttes de jevnlig både som venner og kollegaer.

Les også: Slik minnes kjendisene Jahn Teigen

I sitt innlegg på Instagram har Carola lagt ut flere bilder fra deres vennskap som spenner seg gjennom 30 år. Hun skriver at de fant tonen fra første gang de møttes.

– Vi klikket med en gang. Og vi forstod hverandre! Vi har snakket om tro, kjærlighet og musikk med åpne hjerter alle de gangene vi har møttes opp gjennom årene. Vi har møttes i forbindelse med Melodi Grand Prix/Melodifestivalen, og opptrådt sammen i norske Melodi Grand Prix.

(Saken fortsetter under) 

Se dette innlegget på Instagram

Min kära vän och fantastiska artist kollega Jahn Teigen har lämnat oss! Efter lång tid med kronisk muskelsjukdom har Jahn nu lämnat jordelivet. Trots sin sjukdom lyfte han sig över den och levererade inte bara befriande humoristiska uppträdanden men även mycket kärlek, djupa tankar och passion för livet. Det är drygt 30 år mellan dessa bilder då vi först träffades och gjorde duett-succé i min första egna Tv-show ’Carola så in i Norden’ 1984 och som sändes i Finland, Norge och Sverige. ’My boy lollipop’ och ’Do you wanna dance ’ var de låtar som satte sig fast bäst från det härliga morsomme numret vi gjorde sammen! Vi klickade direkt. Och vi förstod varann! Vi har pratat tro, kärlek och musik med öppna hjärtan alla de gånger vi mötts genom åren. Vi har setts i Grand Prix / Melodifestivals- sammanhang och även uppträtt tillsammans som mellanakt i norska Grand Prix. Senast jag träffade Jahn var i Skåne där han bodde de sista 10 åren på sin fina gård. Jag var där och hälsade på privat en gång. Det var den gången vi råkade mötas.. då jag letade efter ett litet hotell i Skåne, då jag föredrar små boutique hotell. Det var sent på kvällen men det lyste på det forna pensionatet så jag knackade på och där stod Teigen i dörröppningen och vi började asgarva båda två.... Han hälsade mig välkommen dagen efter då han inte drev någon hotellverksamhet o de andra rummen på gården var uthyrda. Vi fick en mycket fin dag sammen og jag kommer alltid bära den varmt i mitt hjärta. Det känns overkligt att den man som tog mig in i sina armar på 80-talet så oerhört varmt nu är borta! Som en del av mitt liv är borta. Han var starten för mig i Norge, för mig som artist med en vuxen kontakt i musik branschen. Han var cool o tuff. Stark og rå! Kärleksfull och galet kul. Vi ska le mye i himlen sammen Jahn! Saknar dig oerhört. Våra sms, våra skratt og även vår tystnad när vi var sammen som talte så mye. Takk for alt min venn. Jag gråter her på andra sidan klotet ( da Zoe og jeg er på sportlov på et veldig vakkert sted ) og våknet opp med at du nå er på et mye mye bedre sted enn oss! Må din sjel og ånd fryde seg i Jesu naervar i himmelen! Kjerlighet for altid. Din svenska venninde, Miss C.

Et innlegg delt av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

Carola forteller at den siste gangen de møttes var for ti år siden på gården i Skåne hvor Teigen bodde på den tiden.

– Vi hadde en så fin dag sammen, og jeg kommer alltid til å bære den varmt i hjertet mitt.

Den svenske artisten var en av artistene som hyllet Teigen gjennom TVNorge-serien «En hyllest til Jahn Teigen» i 2016.

Videre skriver hun at det er uvirkelig å tenke på at Teigen nå har gått bort.

Les også:  «Hvil deg nå, du er sliten»

– Det er som om en del av livet mitt er borte. Han var kul og tøff. Sterk og rå! Full av kjærlighet og så kul. Vi skal le mye sammen i himmelen, Jahn! Savner deg ekstremt, skriver hun.

Artistene Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh ble også kjent med Teigen gjennom Melodi Grand Prix. Les deres minneord til Teigen her

DEL

FØLG OSS