Barnebrud skilt fra Hollywood-stjerne: – Følte meg fanget

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.03-2020
  • Oppdatert: 06.03-2020
Courtney Stodden i 2014, da hun fortsatt var gift med Doug Hutchison. Foto: Mark Ralston/AFP

Courtney Stodden var bare 16 år da hun giftet seg med den 50 år gamle skuespilleren Doug Hutchison. Nå forteller hun hun hvordan ekteskapet var for henne.

«Den grønne mil»-skuespilleren Dough Hutchison sjokkerte mange da han giftet seg med 16 år gamle Courtney Stodden i 2011.

De fikk lov til å gifte seg til tross for Stoddens lave alder fordi foreldrene hennes ga tillatelse. Fordi hun bare var 16 år ble hun ofte kalt «barnebruden» eller «tenåringsbruden».

Les også: Rapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere

I 2016 søkte Stodden om skilsmisse, og i et nytt Instagram-innlegg forteller hun at de nå er offisielt skilt. I innlegget skriver hun at nå som hun ser tilbake på ekteskapet, føler hun seg manipulert og brukt.

– Jeg har vært redd for å snakke om at jeg følte meg manipulert og psykisk misbrukt gjennom det nesten ti år lange ekteskapet, fordi jeg var et barn og han var 50 år da vi giftet oss. Jeg har følt meg helt fanget, manipulert og til tider forlatt av voksne mennesker, og det ble en ensom og mørk tilværelse, skriver hun.

(Saken fortsetter under)

Se dette innlegget på Instagram

It’s March 3rd, 2020 - today I am officially divorced from actor Doug Hutchison. It’s an emotional day for me. God only knows how he’s feeling, but I can tell you that it’s for the better. I look back at this picture and feel absolutely taken advantage of. I’ve been scared to even speak up about feeling groomed or being verbally abused during the almost 10 year marriage because I was a child and he was 50 when we married but I’m a woman now and it’s time for me to put my big girl pants on and speak on this matter. I’ve felt completely trapped, manipulated and at times abandoned by adults // growing up in such an environment — it became a lonely and dark place. Stay tuned for my book. And to Doug... I’ll always love you; yet I’ll always be angry. You’ve left me — a child woman, feeling belittled and confused. These things I shall overcome. I wish you well. But please don’t ever do this to another minor again. It’s not right... even if the parent signs off. Wait a respectable amount of time before marrying. Children aren’t on your level. I’ll always love you regardless. Be better. As shall I.

Et innlegg delt av Courtney Stodden (@courtneyastodden)

– Aldri gjør dette mot en mindreårig igjen

Courtney er nå 25 år, og Hutchison er 59. Stodden understreker at hun alltid kommer til å elske eksmannen, men at det var helt feil av ham å gifte seg med en mindreårig.

– Jeg kommer alltid til å elske deg, men samtidig kommer jeg alltid til å være sint. Du har fått meg – en ung kvinne, til å føle meg mindreverdig og forvirret. Vær så

Dough
Dough Hutchison

Dough Hutchison hadde rollen som den svært usympatiske fangevokteren Percy Wetmore i «The Green Mile» fra 1999, med Tom Hanks i hovedrollen.

snill og aldri gjør dette mot en annen mindreårig igjen. Det er ikke riktig, uansett om foreldrene tillater det, skriver Stodden.

I flere av innleggene på Instagram-profilen sin forteller hun også at hun skriver en bok hvor hun kommer til å avsløre sannheten om flere kjente menn hun har møtt gjennom livet sitt som har trakassert henne seksuelt.

I februar kom det frem at eksmannen Doug Hutchison også har skrevet en bok om sitt liv, hvor han blant annet forteller sin versjon av ekteskapet med Stodden.

– Jeg skjøt karrieren min i hodet

Til Fox News fortalte han at han ikke angrer på ekteskapet med Stodden, til tross for at det kostet ham karrieren som skuespiller.

På 90-tallet og tidlig 2000-tallet spilte Hutchison i kjente serier som «CSI:Miami» og «Lost» i tillegg til rollen i den Oscar-nominerte filmen «Den grønne mil». Men etter han giftet seg med 16 år gamle Courtney, gikk alt nedover.

Les også: Hollywood-skuespiller forlovet med 39 år yngre student

– Hun var 16 og jeg var 50, så jeg visste at forholdet vårt kom til å vekke oppsikt, men jeg innså ikke hvor stor innvirkning det kom til å ha på livene våre. Jeg innså ikke at ekteskapet med Courtney kom til å føre til at både manageren min og agenten min kuttet meg ut. Jeg ble svartelistet. Jeg skjøt karrieren min i hodet på grunn av kjærligheten, sa han til Fox News.  

DEL

FØLG OSS