Kongelig bryllup kan bli avlyst på grunn av coronaviruset

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 13.03-2020
  • Oppdatert: 13.03-2020
Prinsesse Beatrice og Edoardo Mozzi forlovet seg i september i fjor.Foto: Princess Eugenie/AP

Britiske prinsesse Beatrice skal egentlig gifte seg med Edoardo Mozzi i mai. Nå spøker det for det kongelige bryllupet. 

Det melder flere britiske medier, blant annet The Telegraph. Forloveden til Beatrice (31) , Edoardo Mozzi (37), kommer fra Nord-Italia, hvor minst 16 millioner personer er i karantene.

Mozzi er født og oppvokst i England, men har fortsatt mange slektninger i Italia som normalt sett ville kommet i bryllupet.

Bryllupet skal egentlig bli holdt 29.mai i St.James Palace i London, og selv om bryllupet ikke blir i nærheten av like stort som prins Harry og Meghans bryllup, har kirken plass til 150 personer.

Les også: FHI: Coronaviruset kan nå toppen i mai-august

I flere land, blant annet Norge, har myndighetene sett seg nødt til å forby arrangementer med flere enn 100 personer tilstede. Dette har så langt ikke skjedd i England, men i Irland har alle skoler, barnehager og større arrangementer blitt avlyst.

En kilde nær det kongelige paret forteller til Telegraph at coronaviruset har stukket kjepper i hjulene for Edoardo og Beatrice.

– Selv om det ikke er sikkert at Italia er i krisesituasjon inntil slutten av mai, gjør viruset at man begynner å tvile på hvilke gjester som kan komme og ikke, sier kilden ifølge Page Six.

Viruset er spesielt farlig for eldre mennesker, noe som kan gjøre at prins Phillip (98) og dronning Elizabeth (93) ikke kan komme.

Les også: Sarah Ferguson støtter prins Andrew etter skandalen

Her til lands har kongefamilien utsatt eller avlyst alle offisielle arrangementer frem til påsken. Forfatteren Phil Dampier, som har skrevet flere bøker om den britiske kongefamilien, sier til Telegraph at dronning Elizabeth kan komme til å gjøre det samme.

– Dronningen ser an situasjonen for øyeblikket. Men hvis situasjonen blir verre, kan jeg ikke se for meg at noen vil at hun skal reise rundt og møte nye mennesker. Ikke på hennes alder, sier han ifølge Page Six.

Skandalen rundt prins Andrew har også lagt en demper på bryllupsplanene til prinsesse Beatrice. Det er uvisst om han skal følge henne ned midtgangen i kirken, men i desember skrev New York Post at han ikke kom på forlovelsesfesten til datteren fordi han ikke ville ta oppmerksomheten fra henne.

DEL

FØLG OSS