Sarah Ferguson støtter prins Andrew etter skandalen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 13.12-2019
  • Oppdatert: 13.12-2019
Sarah Ferguson og prins Andrew var gift fra 1986 til 1996. De har døtrene Beatrice og Eugenie sammen. Foto: Dave Caulkin/AP

– Han er den beste mannen jeg kjenner. Det er utrolig hva han har gjort for Storbritannia, sier Ferguson om sin tidligere ektemann.

Sarah, hertuginne av York (60), var gift med britiske prins Andrew (59) frem til 1996. De har også døtrene Beatrice og Eugenie sammen.

Nå, mange år etter de skilte lag, stormer det rundt prins Andrew. Han har fått hard medfart for sitt vennskap med den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein, hvor han selv er anklaget for overgrep av Virginia Giuffre (35) som bare var 17 år da prinsen angivelig forgrep seg på henne.  

Les også: – Avlyser forlovelsesfest etter prins Andrew-skandalen

Skandalen har skapt store konsekvenser for den britiske kongefamilien. I et nytt intervju med arabiske Vogue forteller Sarah Ferguson at mediekjøret også har vært vanskelig for henne og døtrene.

Hyller eksmannen

– Når jeg snakker om prins Andrew, snakker jeg om familie, for det siste halvåret har vært veldig vanskelig for oss. Å se en så fantastisk mann gå gjennom enormt mye smerte.

Hun sier at Andrew fortsatt har hennes fulle støtte.

– Han er den beste mannen jeg kjenner. Det er utrolig hva han har gjort for Storbritannia, og hele skandalen er bare vås, sier hun til magasinet.

Hertuginne Meghan har også blitt enormt mye omtalt på godt og vondt siden hun giftet seg inn i den britiske kongefamilien i fjor.

Kjenner seg igjen i hertuginne Meghan

I intervjuet med Vogue, skryter Ferguson av Meghan, og sier at hun føler med henne.

– Det må være vanskelig for Meghan, og jeg kjenner meg igjen i henne. Jeg synes hun er moderne og fabelaktig. Hun var berømt før. Hun er flott. Hvorfor får ikke Meghan lov til å være flott? Hvorfor kan vi ikke feire henne, sier hun spørrende.

Les også: Kongelige forhold som skapte skandale

Ferguson vet godt hvordan det er å bli kritisert av medier verden over. I 2010 ble hun tatt i et forsøk på å selge tilgang til sin tidligere ektemann , prins Andrew.

I ettertid sa hun i et intervju med Oprah at hun hadde drukket og viste dårlig dømmekraft. 

DEL

FØLG OSS