Kongelige forhold som skapte skandale

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 24.05-2019
  • Oppdatert: 11.07-2019
Stephanie sammen med sin første ektemann Daniel Ducruet i 1994. Foto: AP

Det er ikke bare Märthas forhold til sjaman Durek som har vekket sterke reaksjoner i de europeiske kongefamiliene de siste tiårene. 

Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise (47) og den amerikanske sjamanen Durek Verrett (44) de siste månedene.

De bekreftet forholdet i starten av mai, og har siden fått både gratulasjoner og sterk kritikk for sitt åndelige samarbeid.

Alle par har sine problemer, men som kongelig lekker disse problemene ofte ut til offentligheten. 

Dette har ført til mange skandaler opp gjennom årene - les om noen av dem nedenfor. 

Giftet seg med livvakten - så med en sirkusdirektør

Prinsesse Stephanie (54) er den yngste datteren til avdøde prinsesse Grace Kelly av Monaco. På 90-tallet fikk hun kallenavnet «skandaleprinsessen» på grunn av sitt utsvevende liv.

I 1992 ble hun sammen med livvakten sin, Daniel Ducruet, selv om han ventet barn med en annen kvinne.

Stephanie fikk to barn med Ducruet, og i 1995 giftet de seg, ifølge Wikipedia. Dessverre var lykken kortvarig for paret. Bare et år senere, ble Ducruet tatt i å være utro mot Stephanie med en belgisk stripper.

Etter dette fikk Stephanie datteren Camille (20), men ville ikke si hvem faren var. Senere kom det frem at det var den tidligere slottsvakten Jean Raymond Gottlieb.

I 2001 ble hun en del av et omreisende sirkus, og ble sammen med sirkusdirektøren Franco Knie (64). Forholdet tok slutt etter bare noen måneder, men i 2003 giftet hun seg med den portugisiske akrobaten Adans Perez (43). Ekteskapet endte i skilsmisse året etter

(Saken fortsetter under) 

/

Sarah Fergusons fotbilder 

Sarah Ferguson (59) har fått bred omtale i media helt siden hun giftet seg med Storbritannias prins Andrew i 1986.

Paret separerte seg i 1992, men det var ikke skilsmissen i seg selv som skapte mest oppstyr. Det var derimot noen bilder av «Fergie» og hennes økonomiske rådgiver som fikk begeret til å renne over.

På bildene kan man se den økonomiske rådgiveren John Bryan slikke henne på tærne under en ferie i St.Tropez.

Les også: Britisk prinsesse giftet seg i Windsor Castle

Bildene ble publisert verden over, men det var ikke siste gang Fergie skapte sjokkbølger i Storbritannia. I 2010 ble hun tatt i et forsøk på å selge tilgang til sin tidligere ektemann, prins Andrew (56).

I ettertid sa hun i et intervju med Oprah at hun hadde drukket og viste dårlig dømmekraft. 

(Saken fortsetter under) 

/

Sjokkerende skilsmisse 

Grevinne Alexandra og danske prins Joachim giftet seg i 1995, men etter hvert begynte idyllen å slå sprekker. I 2004 kunngjorde det danske kongehuset at paret skulle skilles. Selv om dette skjedde på starten av 2000-tallet, var det en unik hendelse for det danske kongehuset.

I dokumentaren «Den anden prins» fortalte prinsen hvor dramatisk avgjørelsen var den gangen.

– Jeg var den første i kongefamilien som hadde blitt skilt på mer enn 100 år. Glansbildet ble plutselig krøllete. Det var et brudd på en norm, sa prins Joachim i dokumentaren ifølge danske BT.

Videre fortalte prinsen at skilsmissen var ensom og tung å takle.

– I den mørkeste perioden hadde jeg ganske få nære venner. Etter hvert bygget jeg opp en ny hverdag med hjelp fra de jeg hadde, sa han. 

(Saken fortsetter under)

/

Fra «Paradise Hotel» til Sveriges kongefamilie

Prins Carl-Phillip og prinsesse Sofia møtte også mye motstand da forholdet deres ble offentliggjort. Selv om det svenske kongehuset ikke er like konservativt som det britiske, var mange kritiske til at Sofia hadde vært med på skandaleprogrammet «Paradise Hotel».

Les også:  Prins Carl-Phillip fyller 40 år: Se hans liv i bilder

Paret giftet seg i 2015, men i et intervju med SVT i fjor, fortalte prinsessen at hun hadde vært usikker på om hun orket et liv som kongelig.

– Det vanskeligste har nok vært å venne seg til og være komfortabel med at folk som regel vet hvem man er, og å finne den balansen mellom å kjenne at man er seg selv og den man identifiserer seg som, sa hun. 

(Saken fortsetter under)

/

Prinsesse Dianas turbulente kjærlighetsliv

Prinsesse Diana ble også kjent for sine forhold og romanser i sin tid. Hun var gift med prins Charles fra 1981 til 1996, men forholdet slo sprekker etter kort tid.

Ifølge Daily Mail, skal de bare ha møttes tolv ganger før de giftet seg, og i en dokumentar på Channel 4, fortalte Diana at hun mistenkte at Charles var utro allerede før bryllupet.

I dokumentaren beskriver Diana bryllupsdagen som «den verste dagen i sitt liv».

I ettertid kom det frem at prins Charles hadde hatt et hemmelig forhold til Camilla Parker Bowles, som han nå er gift med. I et intervju med BBC i 1995 ble Diana spurt om hun syntes at Parker Bowles hadde skyld i skilsmissen med Charles.

Les også: Hun skal spille prinsesse Diana i «The Crown»

– Vel, det var tre av oss i det ekteskapet, så det ble litt overfylt, sa hun den gang.

I intervjuet innrømmet hun også at hun hadde hatt et forhold til ridelæreren sin, James Hewitt.

Det gikk også rykter om at Diana hadde et forhold til skuespilleren James Gilbey og livvakten Barry Mannakee.

Fra 1995 til 1997 hadde Diana et offentlig forhold til hjertekirurgen Hasnat Khan. Det siste forholdet hun var i, var med Dodi Al-Fayed, som døde sammen med henne i den sjokkerende bilulykken i 1997.

/

DEL

FØLG OSS