Kongelig fotograf: – Diana ville vært knust over tilstanden i den britiske kongefamilien

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.03-2020
  • Oppdatert: 18.03-2020
Prinsesse Diana sammen med sønnene prins William og prins Harry i 1991. Foto: Hans Deryk/AP

I 20 år tilbrakte fotografen Jayne Fincher nesten like mye tid med den britiske kongefamilien som med sin egen familie. Hun tror Diana ville vært knust over alt som har skjedd i familien de siste månedene.

Det har skjedd store forandringer i den britiske kongefamilien de siste månedene, og i oktober innrømmet prins Harry at han ikke var like nær broren prins William som før.

Noen måneder senere kunngjorde han og Meghan at de trekker seg fra sine kongelige plikter og at de kommer til å dele tiden sin mellom Storbritannia og USA.

Les også: Slik kan Harry og Meghans nye liv bli

I et intervju med Page Six forteller den kongelige fotografen Jayne Fincher (62) at hun tror prinsesse Diana ville blitt veldig trist over splittelsen som har oppstått i den britiske kongefamilien.

Fulgte prins Harry og William i oppveksten

– Hun ville vært knust, spesielt fordi guttene har gått gjennom så mye sammen. Diana ville gjort alt hun kunne for å prøve å løse problemet, hun ville gjort alt for å være en fredsmegler. Hun ville snakket med begge guttene og sagt: «For Guds skyld. Hva er det som skjer her», sier fotografen.

Fincher begynte først å ta bilder av Diana da det gikk rykter om at hun datet prins Charles på 80-tallet.

Senere fulgte hun Diana og prins Charles på offisielle oppdrag, og når prins Harry og William ble født dokumenterte hun deres oppvekst.

Hun sier at de alltid hadde et nært forhold og at prins Charles må være trist over hvordan situasjonen er nå.

– Vi går definitivt forskjellige veier

– Charles må være knust, for han har et utrolig nært forhold til guttene. Gjennom hele sørgeperioden etter Dianas død var de veldig nære. Det må være veldig tøft for ham, sier hun til Page Six.

Det var i en dokumentar på ITV i oktober prins Harry antydet at han og broren ikke hadde like mye kontakt som før.

– Vi går definitivt forskjellige veier, men jeg vil alltid være der for ham, slik jeg vet at han alltid vil være der for meg, sa han.

Les også: Prins Harry: – Jeg vil ikke ha flere enn to barn

Forrige uke var prins Harry og Meghan i London igjen for å gjennomføre sitt siste kongelige oppdrag. Nå er de tilbake i villaen på Vancouver Island i Canada hvor de har bodd den siste tiden. 

Se video fra Meghan og Harrys siste kongelige oppdrag:

DEL

FØLG OSS