Playboy legger ned: Se noen av de mest ikoniske forsidene

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.03-2020
  • Oppdatert: 23.03-2020
Cindy Crawford har vært på forsiden av Playboy flere ganger, blant annet i 1988. Foto: Jordan Strauss/AP

Snart kommer den siste papirversjonen av det kjente magasinet ut. Se hvilke norske og internasjonale stjerner som har stilt opp i magasinet gjennom tidene.

Denne uka kom det frem at det famøse og legendariske mannebladet Playboy antageligvis har trykket sin siste utgave.

I et blogginnlegg på Medium skrev administrerende direktør i Playboy, Ben Kohn, at coronapandemien ble den siste dråpen for magasinet som allerede slet med sviktende salgstall.

Den første utgaven av Playboy ble utgitt i 1953, og siden det har noen av verdens mest berømte kvinner prydet forsiden av det kontroversielle magasinet.

Les også: Se Bond-pikene gjennom tidene

I blogginnlegget på Medium skrev den administrerende direktøren at det snart kommer ut et nytt nummer av bladet, men at det antageligvis blir det siste.

I den anledning har vi tatt et tilbakeblikk på noen av de norske og utenlandske kjendisene som har stilt opp i magasinet. Se dem nedenfor!

1953: Marilyn Monroe

/

Den første kvinnen som prydet forsiden av Playboy var selvfølgelig Marilyn Monroe. På bildet av forsiden kan man se at bladet var langt mer konservativt og tekkelig i starten.

1962: Kari Knudsen

/

Kari Knudsen fra Romsdal var den første norske kvinnen som stilte opp i Playboy. Hun var ikke på forsiden, men inni februar-utgaven var det et intervju og flere bilder av henne. Der fortalte hun at hun drømte om å bli skuespiller og likte å strikke, ifølge TV2.

Mars 1975: Ingeborg Sørensen

/

Ingeborg Sørensen vant frøken Norge og i 1975 ble hun nummer to i Miss World. Det samme året var hun både på forsiden og på flere bilder i Playboy. Den tidligere skjønnhetsdronningen fikk en fot innenfor kjendismiljøet i Hollywood og var sammen med skuespilleren Jack Nicholson. I 2008 fortalte hun Se og Hør at hun også hadde kysset Elvis Presley.

August 1975: Lillian Müller

/

Lillian Müller kan skilte med hele ni Playboy-forsider, noe som gjør henne til den mest fotograferte Playboy-modellen gjennom tidene. I august 1975 var hun på forsiden for første gang. Müller har også spilt i flere filmer og TV-serier som «Magnum P.I» og «Charlie’s Angels».

1980: Bo Derek

/

Bo Derek ble Hollywood-stjerne over natta da hun spilte den ultimate drømmekvinnen i filmen «Drømmekvinnen 10» i 1979. Året etter havnet hun på forsiden av Playboy.

1985: Madonna

/

I 1984 kom en av Madonnas mest kjente låter «Like a Virgin» ut. Året etter var hun på forsiden av Playboy med tittelen «Unlike a Virgin.. For the very first time».

1988: Cindy Crawford

/

Cindy Crawford er en av 80- og 90-tallets mest ikoniske modeller. Hun har vært på forsiden av Playboy flere ganger, blant annet på denne forsiden fra 1988.

1989: Pamela Anderson

/

Baywatch-stjernen Pamela Anderson er kanskje den kvinnen som forbindes aller mest med Playboy. Hun var på forsiden for første gang i 1989, og i 2018 fortalte hun til Us Weekly at magasinet «reddet livet hennes».

– Jeg var plagsomt sjenert som liten. Som ung jente følte jeg at Playboy ga meg selvtillit. Det reddet virkelig livet mitt, sa hun.

2004: Denise Richards

/

På 90-tallet ble Denise Richards kjent for sine sexy filmopptredener i filmer som «Wild Things» og Bond-filmen «The World Is Not Enough». Fra 2002 til 2006 var hun sammen med den omstridte skuespilleren Charlie Sheen, og i 2004 stilte hun opp i en veldig julete utgave av Playboy.

2006: Triana Iglesias

/

Den norske TV-profilen Triana Iglesias har vært på forsiden av både den spanske og den ukrainske utgaven av Playboy. Her var hun på forsiden av magasinets undertøysspesial i 2006.

2007: Mariah Carey

/

Mariah Carey var en av 90-tallets mest suksessfulle artister, og i 2005 gjorde hun comeback med albumet «The Emancipation of Mimi». To år senere stilte hun opp på forsiden av mannebladet.

2014: Kate Moss

/

I 2014 hadde Playboy 60-årsdag og i den anledning fikk de selveste Kate Moss som forsidemodell. 

Les også: Lillian Müller om tiden med Hugh Hefner: – Ble ganske depressiv

DEL

FØLG OSS