Prins Henrik måtte på sykehus etter pusteproblemer

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.03-2020
  • Oppdatert: 25.03-2020
Prins Henrik sammen med prinsesse Athena i 2018. Foto: Keld Navntoft/Kongehuset

Den danske prinsen ble undersøkt på Rikshospitalet i Danmark i går. 

Prins Henrik (10) er sønnen til danske prins Joachim (50) og prinsesse Marie (44). Tirsdag måtte han på sykehus fordi han fikk pusteproblemer som var relatert til astmatisk bronkitt. Det skriver det danske kongehuset i en pressemelding.

Ifølge Felleskatalogen er det flest barn under tre år som får akutt bronkitt. Sykdommen gir ikke astma, men astmaen kan bli forverret hvis barnet har akutt bronkitt.

I pressemeldingen skriver det danske kongehuset også at prinsen ble testet for coronavirus, og at testen var negativ. Hele familien holder seg nå hjemme på Amalienborg Slott i København.

Les også: Prins Joachim var storrøyker: Røyket 54 sigaretter om dagen

Prins Henrik er prins Joachim og prinsesse Maries førstefødte sønn, og nummer ni i den danske arverekken.

Det kongelige paret har også datteren Athena (8) sammen. Prins Joachim har to eldre sønner fra det tidligere ekteskapet med prinsesse Alexandra.

Prins Joachim og prinsesse Alexandra skilte seg i 2004, og i ettertid har han sagt at det var veldig vanskelig å gå gjennom en skilsmisse som kongelig.

I dokumentaren «Den anden prins» som ble sendt på danske TV2 i 2017 fortalte han at han var den første danske kongelige som skilte seg på mer enn 100 år.

Les også: Prins Nikolai: Fra «ukjent» prins til Vogue-modell

– Glansbildet ble plutselig krøllete. Det var ikke noe man hadde forventet at skulle skje eller noe som var greit å gjøre. Det var et brudd på en norm, sa han.

I dokumentaren sa han at tiden rundt skilsmissen var mørk og ensom.

– I den mørkeste perioden hadde jeg ganske få nære venner. Men etter hvert klarte jeg å bygge opp et liv igjen med deres hjelp, støtte og råd, sa han i dokumentaren ifølge BT.

DEL

FØLG OSS