Prins Joachim var storrøyker: Røyket 54 sigaretter om dagen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.12-2019
  • Oppdatert: 20.12-2019
Prins Joachim sammen med prinsesse Marie i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den danske prinsens uvane gjorde at han fikk kallenavnene «Prins Light» og «Hans kongelige røykhet». Nå har han stumpet røyken. 

I 2007 skrev danske Ekstra Bladet at prins Joachim (50) fikk tildelt 5000 røykpakker med sitt eget personlige monogram på i året.

Det tilsvarer 20.000 sigaretter i året, eller 54 sigaretter om dagen. Til sammenligning røyker en norsk gjennomsnittsrøyker tolv sigaretter om dagen, ifølge SSB.

Les også: Prins Joachim og familien viser frem sin nye hund

Den dårlige uvanen skal ha gjort at han fikk kallenavnene «Hans kongelige røykhet» og «Prins Light», men i et nytt intervju med danske Billed Bladet gjengitt av Ekstra Bladet, avslører prinsen at han nå har stumpet røyken. Det var barna hans som gjorde at han fikk lyst til å slutte.

Dronning Margrethe fikk krass kritikk

– De ville så gjerne at jeg skulle slutte, så jeg lovte dem at jeg skulle gjøre det, sier prinsen i intervjuet.

Prinsen skal ha stumpet røyken akkurat tolv minutter før sin egen 50-årsdag i juni i år. Og han er ikke den eneste i den danske kongefamilien som har røyket i flere år.

Dronning Margrethe har ofte blitt avbildet med en sigarett i hånda, og i 2015 fikk hun massiv kritikk for å ha røyket ved siden av barnebarna.

Avdøde prins Henrik, som selv røyket, forsvarte imidlertid dronningen og sa at folk måtte få dø av røyking hvis det var det de ønsket.

Ekstra Bladet skriver at også kronprins Frederik røyket i sine yngre dager, men at kronprinsesse Mary overtalte han til å slutte.

Savner ikke sigarettene

Mange kvier seg for å slutte å røyke, men ifølge prins Joachim var det ikke så vanskelig som mange skal ha det til.

– Jeg hadde forberedt meg på det en stund i forveien, og det har faktisk ikke vært så vanskelig. Jeg har absolutt ikke savnet det, sier han til Billed Bladet ifølge Ekstra Bladet.

Les også: Dronning Margrethe snakker ut om tiden etter prins Henriks død

I januar i år kom det frem at prins Joachim og familien skulle flytte til Paris fordi prinsen skulle begynne på millitær lederutdannelse i Paris. Utdanningen varer til sommeren 2020. 

DEL

FØLG OSS