På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Derfor bør du velge pakkereise og dette er fordelene

Bilde av reisende dame og mann på solsenger i syden smiler mot kamera. Vi forteller hvorfor du burde bestille pakkereiser når du skal ut å reise og hva du er forsikret mot og for under pakkereiseloven.
Vurderer du å dra på ferie? Da er kanskje en pakkereise valget for deg! Velger du pakkereiser er du nemlig forsikret og beskyttet mot en rekke ting du ikke vanligvis er. Vi forklarer hva dette er og hvorfor du bør vurdere en pakkreise. (Foto: Colourbox)

Vurderer du å bestille deg en reise? Vi forteller hvorfor det å bestille pakkereiser gir deg ekstra fordeler på reise og hva disse er!

Vurderer du å bestille reise? Da kan det lønne seg å overveie en pakkereise. Du får nemlig visse veldig gode fordeler med en pakkereise som du ikke får med lignende reiser!

Pakkereiser skiller seg fra andre reiser til tross for at de ved første titt kan se veldig like ut. Har du bestilt pakkereiser kan du nemlig betrygge deg med at du både kan avbestille uten gebyr og at du er dekket av reisegarantifondet.

Pakkereiser faller nemlig under den «nye» pakkereiseloven hvor du som forbruker kan nyte godt av flere bestemmelser og regler som faller deg tilgode om noe skulle gå galt i forkant eller under reisen. Noe som for eksempel innebærer at du som forbruker får penger tilbake ved eventuell konkurs og rett til alternativ transport hjem til Norge.

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

Hva er fordelene med pakkereiser?

  1. Du får igjen pengene og transport hjem til Norge dersom reisearrangøren går konkurs. 
  2. Du har rett til å avbestille reisen mot at du betaler et gebyr. 
  3. Det stilles nå strengere krav til hvilke opplysninger du har rett på før du bestiller reisen. 
  4. Skulle du havne i trøbbel mens du er på reise er arrangøren pliktig til å hjelpe deg. 
  5. Om du ikke er fornøyd med reisen og «mister reise- eller ferieglede» står reisearrangøren økonomisk ansvarlig.
Beskyttede reiser
Pakkereiser hos Apollo

Pakkereiser hos Apollo

Reiser som er beskyttet av pakkereiseloven. Når du bestiller en pakkereise med fly og hotell eller cruise hos Apollo, er de ansvarlige for at du får den reisen du har bestilt og betalt gjennom dem.
Sjekk prisen her

Har du lyst til å se flere forslag til billige reiser? Her finner du billige restplasser og pakkereiser til Gran Canaria.

Hva er pakkereiser?

– En pakkereise består av minst to reisetjenester som kjøpes av den reisende til samme reise. En pakkereise trenger ikke inneholde transport. Innkvartering sammen med enhver annen turisttjeneste er en pakke i lovens forstand, forklarer NHO. Eksempel på dette kan være fly og hotell.

Hva er den «nye» pakkereiseloven?

1. juli 2018 trådde en ny pakkereiselov i kraft. Den nye pakkereiseloven betyr at flere reiser nå vil regnes som pakkereiser og at reisen regnes som en pakkereise selv om det er du selv som har satt sammen ulike reisetilbud hos et reisebyrå – så sant du har bestilt reisen fra én nettside eller til en samlet pris.

Her kan du finne billige restplasser og pakkereiser til Tenerife

Restplass.no
Billige pakkereiser

Billige pakkereiser

Du finner et hav av billige pakkereiser hos Restplass.no! Her kan du sjekke priser på turer opp mot hverandre, og fra arrangører som TUI, Apollo, Ving, Ticket, Norwegian og Solfaktor.
Sjekk prisen her

Dette defineres ikke som pakkereiser

Loven gjelder ifølge lovdata ikke pakkereiser og sammensatte reisearrangementer som:

  • varer kortere enn 24 timer og ikke omfatter innkvartering over natten
  • tilbys eller formidles leilighetsvis på et ideelt grunnlag og kun til en begrenset gruppe reisende, eller 
  • kjøpes på grunnlag av en generell avtale mellom næringsdrivende om kjøp av forretningsreiser.

Og den nye pakkereiseloven gjelder ikke bare på reise. Fra 1. juli vil både bil-leie og kjøp av konsertbilletter bli ansett som pakkereise, ifølge regjeringen. Dette vil sikre deg som kjøper dersom arrangørene skulle gå konkurs.

Du vil kanskje også like disse sakene: