På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Strikking

Hvordan felle av masker?

Hvordan felle av masker? Felle av masker? Nøye video av hvordan felle av.
Vi viser deg hvordan du feller av masker nøye på video. (Foto: Kreative Ideer)

Å felle av masker er en teknikk i strikking som brukes for å avslutte arbeidet ditt. Enten du strikker en genser, et skjerf eller en lue, vil du før eller senere måtte felle av masker.

Vil du lære deg å strikke? Sjekk strikkeskole vår her.

Hvordan felle av masker?

 1. Start med å strikke to masker rett: For å begynne avfellingen, må du først strikke de to første maskene på raden som vanlig.
 2. Løft den første masken over den andre: Bruk venstre strikkepinne til å løfte den første masken (lengst til venstre) over den andre masken (lengst til høyre) og slip den av høyre strikkepinne. Nå har du én maske igjen på høyre strikkepinne.
 3. Strikk en ny maske: Strikk enda en maske rett, slik at du igjen har to masker på høyre strikkepinne.
 4. Gjenta løftingen: Løft den første masken på høyre strikkepinne over den andre masken og slipp den av. Fortsett å gjenta dette mønsteret til du har felt av alle maskene unntatt én.
 5. Avslutt avfellingen: Når du har én maske igjen på høyre strikkepinne, klipper du garnet, og etterlater en hale på cirka 15 cm. Trekk denne halen gjennom den siste masken og stram til.
 6. Fest trådene: Bruk nålen til å feste løse tråder på baksiden av arbeidet. Dette sikrer at arbeidet ikke rakner.

Tips for en jevn avfelling

 • Hold maskene løst: Ikke stram maskene for mye når du feller av. Dette kan føre til at kanten blir for stram og ikke elastisk nok.
 • Øv deg på prøvelapp: Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å øve på en liten prøvelapp først.
 • Forskjellige teknikker: Det finnes flere måter å felle av masker på, som elastisk avfelling eller avfelling i ribb. Utforsk og finn den metoden som passer best for ditt prosjekt.

Vanlige feil å unngå ved avfelling

 • For stram avfelling: Hvis du feller av for stramt, kan kanten på arbeidet ditt bli for stram og uelastisk. Prøv å felle av med en litt større strikkepinne hvis du har dette problemet.
 • Ujevne masker: Sørg for at du løfter maskene jevnt for å få en fin og jevn kant.
Loading the player…

Les mer på våre temasider: