Strikking

Hvordan strikke vridd rett?

Hender som strikker med sennepsgult garn. Ferdige strikkemasker som er strikket vridd rett.
Når du strikker maskene vridd rett får du en annen struktur og elastisitet i strikketøyet. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Står de i strikkeoppskriften at du skal strikke vridd rett? Vi viser hvordan du gjør det – og 2 vridd rett sammen.

I utgangspunktet trenger du bare kunne strikke rett og vrang for å få til en rekke ulike strikkeprosjekter. Men har du lyst til å avansere litt er dette strikketipset neste steg. Men slapp av – å strikke vridd rett er ikke vanskelig. Vi viser også hvordan du strikker 2 vridd rett sammen.

Vil du ha flere strikketips og gratis strikkeoppskrifter, finner du dette på våre samlesider.

Forskjell på å strikke vridd rett og rett

To ulike strikketøy i sennepsgult garn. Bildet til venstre viser masker i rettstrikk, bildet til høyre er masker i vridd rett.
Ser du forskjellen? Bildet til venstre er strikket med vanlige rettmasker. Bildet til høyre er i vridd rett-masker. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Først lurer du kanskje på hva som er forskjell på en maske som er strikket vridd rett og vanlig rett. Grunnen er rett og slett uttrykket. Strukturen på et strikketøy strikket i vridd rett er annerledes enn et strikket i rett. Bruker du vridd rett i en vrangbord (annenhver rett og vrang), vil rettmaskene se mer flettet ut. Strikketøyet blir også mindre elastisk med vridd rett.

Lurer du på hvordan du strikker vridd vrang, og to masker vridd vrang sammen? Her finner du svaret.

Slik strikker du vridd rett

I utgangspunktet strikker du på samme måte som en vanlig rettmaske. Forskjellen er at du strikker i det bakre maskeleddet ved vridd rett. Se gjerne videoen for nærmere beskrivelse.

Hvordan strikke 2 vridd rett sammen

Noen ganger skal man også felle ved å strikke 2 masker vridd rett sammen. Prinsippet er det samme når du strikker én vridd rett sammen, bare at du strikker de 2 neste maskene på pinnen som én. Se beskrivelsen i videoen over.

Les mer på våre temasider: