Strikking

Hvordan strikke vridd vrang?

Hender som strikker en maske vridd vrang.
Å strikke en maske vridd vrang er ikke mye hokus pokus. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Står de i strikkeoppskriften at du skal strikke vridd vrang? Vi viser hvordan du gjør det – og 2 masker vridd vrang sammen.

Sier strikkeoppskriften at du skal strikke én maske vridd vrang? Ikke fortvil, vi viser deg hvordan du gjør dette, og strikker to masker vridd vrang sammen.

Vil du ha flere strikketips og gratis strikkeoppskrifter, finner du dette på våre samlesider.

Forskjell på å strikke vridd rett og rett

Det er vanskelig å se forskjell på vridd strikk fra vrangsiden. Men her ser du forskjellen fra rettsiden. Til høyre er det strikket vridde masker.

Først lurer du kanskje på hva som er forskjell på en maske som er strikket vridd vrang og vanlig vrang? Grunnen er rett og slett uttrykket på strikketøyet sett fra rettsiden. Strukturen på et strikketøy strikket i vridd vrang er annerledes enn et strikket i vrang. Strikketøyet blir også mindre elastisk med vridd vrang.

Lurer du på hvordan du strikker vridd rett, og to masker vridd rett sammen? Her finner du svaret.

Slik strikker du vridd vrang

Loading the player…

I utgangspunktet strikker du på samme måte som en vanlig vrangmaske. Forskjellen er at du strikker i det bakre maskeleddet ved vridd vrang. Se gjerne videoen for nærmere beskrivelse.

Hvordan strikke 2 vridd vrang sammen

Noen ganger skal man også felle ved å strikke 2 masker vridd vrang sammen. Her anbefaler vi å løfte de to neste maskene over på høyre pinne, og vri dem når de settes tilbake på venstre pinne. Strikk de to maskene sammen på vanlig måte vrang. Se beskrivelsen i videoen over.

Les mer på våre temasider: