Strikking

Strikket hals: Gratis strikkeoppskrift til dame

Bilde av dame med flott gul, strikket hals med treknapper. Her får du strikkeoppskrift på strikkehalsen til dame og barn.
Strikkeoppskrift på denne flotte halsen som holder deg varm i vinter. Ikke bare kler den opp ett hvert antrekk, men den er også overraskende enkel å lage! (Foto: ABC Brand Studio)

Gratis, kjapp og enkel strikkeoppskrift på strikket hals til dame, barn og kanskje herre? Denne lager du på bare én kveld!

Lite er så varmende, praktisk og enkelt, men undervurdert, som en strikket hals om vinteren. Det lure plagget kan varieres i det uendelige både når det kommer til fasong, mønster, farger og garn. Denne versjonen av en strikket hals er det riktignok vanskelig å slå. For det første er den så enkel at denne får selv nybegynnere til, den er også utrolig kjapp og kan varieres i stor grad etter dine egne ønsker og preferanser til både farger og garntype.

Vil du strikke mer? Her har vi samlet alle våre gratis strikkeoppskrifter.

Gratis oppskrift på strikket hals til dame:

Videoen under starter med en video av hvordan du strikker garnstykket som senere skal settes sammen til en hals. Garnstykket kan også brukes til å lage 3 ulike pannebånd. Strikkeoppskrifter på pannebåndene finner du her.

Loading the player…

Oppskrift på strikkelapp til strikket hals

Garn med strikkefasthet 12 masker på 10 cm. Her har vi brukt et ullgarn i dus gul. Videre trenger du en garnål til å sy det hele sammen, og to knapper (om du strikker hals).

Vil du lære mer om å strikke? Se vår guide til hvordan å lære å strikke her.

Til dette garnet anbefaler vi pinnestørrelse 8 for å få riktig strikkefasthet på 12 masker på 10 cm. Men husk: Sjekk din egen strikkefasthet, og gå opp i pinnestørrelse om du strikker stramt og ned om du strikker løst.

  1. Legg opp 14 masker. Vi har brukt to tråder Lanolin Wool fra Dale
  2. Strikk rett både frem og tilbake (rillestrikk).
  3. Strikk til stykket måler ca 52 cm.
  4. Fell av

Du vil kanskje også like disse sakene: