Strikking

Strikketips: Hvordan strikke striper med usynlig overgang

Hender som holder to nesten like små strikketøy med striper i grønt og blått. Strikketøyet til venstre har nesten usynlige overganger i fargeskiftene, mens strikketøyet til høyre ikke har det.
Strikketøyet til høyre har de klassiske hoppene i overgangen mellom fargene når man strikker rundt. Her får du trikset som gjør at overgangene blir nesten usynlige slik som i strikkelappen til venstre. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Får du ujevne overganger når du skifter garnfarge på rundpinne? Her får du tipset som gjør overgangen nesten usynlig.

Har du opplevd stygge «hakk» ved starten av omgangen når du strikker rundt, og skifter farge? Spesielt synlig blir disse overgangene når du strikker striper, og skifter farge ofte. Grunnen er at man egentlig strikker i spiral når man strikker rundt. Da vil hver nye omgang ligge litt over den forrige. Men det finnes et enkelt triks som gjør overgangen i fargeskiftene mindre synlige.

Loading the player…

Vil du har flere strikketips som gjør strikkingen enklere, finner du det her.

Hvordan unngå stygge overganger ved fargeskift

Dette strikketrikset fungerer om du strikker striper eller skifter farge etter hver 3. omgang eller mer. Se også videoen over der jeg viser fremgangsmåten.

  1. Strikk rundt med første farge på vanlig måte i ønsket antall omganger.
  2. Nå skal du bytte farge. Sørg for å tvinne garnene fra den forrige fargen med den nye, slik at maskene i overgangen ikke blir for løse.
  3. Strikk rundt i den nye fargen.
  4. I omgang 2 skal du løfte den første masken over på den høyre pinnen uten å strikke den. Stikk pinnen inn i masken som om du skulle strikket vrangt. Forsett å strikke rundt i minst to omganger til.

Vil du lære å strikke nye teknikker: Hvordan lære å strikke på 1-2-3

Hender som holder strikketøy med striper i blått og grønt.
Stikk den høyre pinnen inn i den første masken på andre omgang som om du skal strikke vrangt. Løft masken over på høyre side uten å strikke den. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Du vil kanskje også like disse sakene: