På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Derfor er det ikke lurt å drikke kaffe til maten

Bilde av en beige keramikk-kopp med sort kaffe på marmorbord ved siden at et eple. Vi forteller om overraskende forskning som tilsier at det ikke er lurt å drikke kaffe til maten og hvorfor!
Visste du at i enkelte land er kaffe nummer to på lista over mest populære drikker? (Heldigvis) Bare slått av vann. Det er imidlertid ikke lurt å drikke kaffe sammen med mat, vi forklarer hva forskningen sier om hva som gjør det lite anbefalt å drikke det «sorte gull» sammen med måltid.

Kaffe er den perfekte avslutningen på et hver måltid, eller? Ekspertene sier nei, vi forklarer hvorfor kaffe ikke bør drikkes sammen med mat.

Den sunne lunsjen bestående av masse gode næringsstoffer er nettopp fortært og nå er det endelig tid for en kruttsterk kopp med kaffe. En perfekt avslutning på lunsjen, drikke til frokosten eller oppkvikker etter middagen. Eller? 

Til tross for kaffens mange gode helsefordeler er den dessverre ikke alltid like beleilig – i hvert fall ikke om du vil ta opp alle næringsstoffene i maten du spiser.

Lyst på flere «visste du at-saker» som denne? Her samler vi alle

Populær og oppkvikkende drikke

Den oppkvikkende drikken er ifølge NCBI bare slått av vann i popularitet i enkelte land, og Norge er bare slått av Finland når det kommer til mengde kaffe innbyggerne drikker. SSB kan avsløre at vi årlig importerer hele 40 000 tonn kaffe til Norge, noe som tilsvarer over ti kilo per voksne innbygger.

Den beste koppen er for mange morgenkaffen. De oppkvikkende dråpene som får en grå morgen lys igjen og den milelange to do-listen overkommelig. Kos deg gjerne med de edle dråpene, men bare husk å gi kaffekoppen særbehandlingen den fortjener ved å drikke den utenom måltidene. Vi forklarer hvorfor.

Visste du forresten at det ikke er lurt å drikke kaffe om morgenen?

Kaffe bør ikke inntas sammen med måltider

KK skrev tidligere om det noe irriterende fakta som dessverre har innvirkning på når det «sorte gull» bør drikkes. 

– Kaffe bør helst ikke inntas sammen med måltider, men heller nytes mellom måltidene, forklarte ernæringsfysiolog Therese F. Mathiesen til KK. 

Også Gulfnews omtalte saken, og her skrev kostholdsekspert Zeina Younes om forskning hun hadde kommet over. Hun fortalte at det å drikke kaffe eller te, to drikker med gunstige antioksidanter, ikke er dårlig for helsa i seg selv. Her er nemlig problemet det at de koffeinholdige drikkene kan senke kroppenes evne til å absorbere mineraler og jern fra mat og vitamintilskudd, om de drikkes og spises noenlunde samtidig.

Kan kutte jernopptaket med hele 80 prosent

– Faktisk kan det å drikke kaffe til et måltid kutte ned jernopptaket med så mye som 80 prosent, i tillegg til at det reduserer opptaket av mineraler som sink, magnesium og kalsium, forklarer Younes. Hun legger til at du gjerne må drikke kaffe, men at det er lurt å vente i hvert fall én time etter et måltid før du tar den første koppen med energipåfyll. 

​​– Mellom 60-90 minutter etter et måltid er greit, sier Mathiesen til KK.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: