På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Eksperten svarer: Fordelene med sammenleggbar tredemølle

Bilde av føttene til en person med sorte løpesko som går på en sammenleggbar tredemølle. Oppå bilde er et mindre bilde av Lars Engebretsen som er professor ved Universitetet i Oslo. Han forklarer fordelene med en sammenleggbar tredemølle, hvem han anbefaler apparatet til, hvordan man bruker den, samt hvordan man velger riktig produkt. Du finner også tredemøllene som er best i test.
En sammenleggbar tredemølle er et genialt treningsapparat for deg som liker å gå, men har begrenset plass i hjemmet. Professor ved Universitetet i Oslo, Lars Engebretsen forklarer fordelene med en sammenleggbar tredemølle, hvem han anbefaler apparatet til, hvordan man bruker den, samt hvordan man velger riktig produkt. (Foto: X-life/Privat)

Lars Engebretsen forteller om fordelene med en sammenleggbar tredemølle, hvordan man velger apparat, samt hvor ofte man bør bruke den.

Å være i bevegelse er en viktig del av en sunn livsstil, men det er dessverre ikke alltid like lett for alle å få inn denne aktiviteten i løpet av dagen. Da kan en sammenleggbar tredemølle være en ypperlig løsning.

Vi har snakket med Lars Engebretsen som er professor ved universitetet i Oslo. Han forklarer fordelene med en sammenleggbar tredemølle, hvem han anbefaler apparatet til, hvordan man bruker den, samt hvordan man velger riktig produkt.

på tilbud
WalkingPad X21

WalkingPad X21

Kåret til best i test av Tek.no
Sjekk prisen her

Her kan du sjekke ut alt vi skriver innen temaet «helse». Her finner du alt fra de beste pulsklokkene til hvorfor det er sunt å drikke kaffe.

Hva er fordelene med en sammenleggbar tredemølle

– Den største fordelen er at man til enhver tid har mulig til å være i aktivitet. Du kan for eksempel ikke lengre skylde på dårlig vær, sier Engebretsen.

Selv går han på en tredemølle flere ganger i uken, og sier det er en enkel måte å få inn fysisk aktivitet på i løpet av uken. Han forklarer at en sammenleggbar tredemølle er spesielt nyttig for eldre personer som liker å gå. Liker du ikke å gå er kanskje en sammenleggbar romaskin bedre for deg.

– Går man på en tredemølle vil man oppleve en bedre stabilitet i kroppen som er svært fint for de eldre som kanskje føler seg ustødig til tider, forteller professoren.

Det som skiller en sammenleggbar tredemølle fra vanlige tredemøller er nettopp at den er sammenleggbar, noe som betyr at den vil ta mindre plass i hjemmet.

Hvordan velge sammenleggbar tredemølle

Engebretsen mener man alltid burde prøve en tredemølle før man kjøper en.

– Dette er min mening. Jeg synes det er viktig å prøve ut tredemøllen slik at man kan kjenne på selve båndet og fjæringen i den, forklarer han og sier at når han snakker om fjæring er det en følelse selve båndet gir.

– Billige tredemøller har gjerne lite fjæring mens de dyrere har mer. Så jeg vil anbefale å ikke bare gå etter de billigste på markedet.

Sammenleggbare tredemøller kommer både med håndtak og uten, og her er han ganske klar på at for de eldre vil nok en med håndtak være det beste.

– Da kan man støtte seg på dem dersom man skulle trenge dette, noe som er veldig fint dersom man skulle miste balansen.

Tredemøllene som er best i test

Har du ikke mulighet til å prøve tredemøllen før du kjøper den, kan gå ut ifra hvilke som er kåret til best i test eller som er anbefalt av eksperter. Husk at man også har åpent kjøp på produktene. På denne måten kan du prøve tredemøllen hjemme før du bestemmer deg.

Under finner du tredemøller som har fått gode skussmål i produkt-tester. Du kan lese mer om de beste tredemøllene på markedet her.

på tilbud
WalkingPad X21

WalkingPad X21

Kåret til best i test av Tek.no
Sjekk prisen her
på tilbud
Masterfit TP 150

Masterfit TP 150

Anbefalt av Pulssonen.no
Sjekk prisen her

Hvordan bruke en sammenleggbar tredemølle?

– Det er viktig at man starter rolig. Ikke gå for fort. Dette er med på å gi en følelse av hvordan det er å gå på tredemøllen, forklarer Engebretsen.

Han påpeker at en rolig start vil være med på å venne kroppen til å gå på båndet slik at man ikke skader seg ved å for eksempel miste balansen.

– Man må absolutt ikke gå fort eller løpe for å dra nytte av tredemøllen. Den er veldig fin for eldre som er glade i å gå, men som kan føle en begrensning når det er for eksempel glatt ute. En fart på 2-3 km/t er en veldig fin start, sier han.

Når det kommer til hvor ofte tredemøllen burde brukes svarer han raskt at man gjerne kan bruke den hver dag.

– Er dette for ofte for folk er fem dager også veldig bra, og da på rundt 20 minutter hver økt, forklarer han.

Engebretsen poengterer også at det er viktig med gode sko når man går på en tredemølle. Trenger du nye anbefaler vi å lese saken vår hvor vi avslører joggeskoene som er kåret til best i test.

Du vil kanskje også like disse sakene: