Aktiv

Løpeeksperten tipser: Slik blir du en løpeentusiast

Bilde av føttene til en dame som er ute på løpetur. Hun har på seg en blå shorts, og svarte, fargerike løpesko fra Brooks. Løpeekspert Andreas Gossner fra Løpetrening.no forteller om treningsprinsipper og hvordan alle kan klare å bli løpeentusiaster!
Treningsprinsippet som får deg som både er nybegynner og mer erfaren til å finne løpegleden og bli en løpeentusiast! Løpeekspert Andreas Gossner fra

Kan alle bli en løpeentusiast? Løpeekspert Andreas Gossner forteller hvordan du finner løpegleden ved hjelp av ett enkelt treningsprinsipp!

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med løping? Vi har noen
treningsprinsipper som kan hjelpe deg til å bygge gode vaner. Når du skal løpe er det viktig med rutiner, og noen prinsipper som gjør det enklere å gjennomføre.

Treningsprinsippet «SKO»

Bilde av Andreas Gossner fra løpetrening.no smilende i mål etter å ha gjennomført løpet Comrades på 87 kilometer. Andreas Gossner forteller hva du bør tenke på når du skal velge løpesko eller joggesko til dame eller herre og til løpeturene i 2024. Han forteller hvordan du velger etter bruk, til terreng, asfalt, med karbon eller uten, med mye demping eller støtte eller lite og hvordan forskjellige merker som asics, nike, new balance, adidas, mizuno eller brooks alle har forskjellige sko til forskjellige formål og føtter.
Andreas Gossner fra Løpetrening.no forteller hvordan alle kan bli en løpeentusiast ved hjelp av disse enkle tipsene!

La oss introdusere deg for vår treningsfilosofi, «SKO». Det står rett og slett for at du
skal løpe litt Saktere på alle dine løpeturer enn det du selv tror. Så skal du løpe de
aller fleste løpeturene dine litt Kortere enn det du selv tror. Det siste, og kanskje de
viktigste, er å løpe litt Oftere løpeøkter enn det du selv tror.

Om det er så enkelt? At du skal løpe korte økter som går sakte og rolig? Svaret
på det er ja. Årsakene er mange, men dette handler om å få i gang kontinuiteten og la kroppen adaptere treningen din.

Andreas skriver mye godt stoff hos oss, og om alt fra mat til treningsprogram og forebygging av skade. Her finner du alle sakene til Andreas om løpetrening!

Øker sjansen med 80% for at du får gjennomført

Vel så viktig er det at kroppen og hodet ditt tåler at det er mange dager det står
«løpetrening» i kalenderen din. For treningen må nemlig inn i kalenderen. Da øker sjansen med 80%+ for at du får gjennomført økten.

Har du ofte intervall fordi det er morsomt? Det er ikke feil, men det kan bli slitsomt
mentalt i lengden og det blir også ofte for mange, krevende økter fysisk slik at kroppen ikke orker å hente seg inn, og da får du ikke fremgangen.

Dette er forresten løpeskoene som er best i test til dame og herre i 2024!

Enkel oppskrift for å bli en løpeentusiast!

Saktere løping: Start rolig!

Du trenger ikke å spurte som Usain Bolt for å gjøre fremskritt. Ta det med ro, og gi
kroppen din tid til å venne seg til bevegelsen.

Kortere løpeøkter: Tenk kvalitet over kvantitet. Kortere, konsise økter kan være like
effektive som maratontrening. Start med 10-25 minutters økter og bygg oppover, men ikke bygg for raskt. Lytt til erfarne veiledere, eller løpecoacher.

Hyppigere løpeøkter: Kontinuitet er nøkkelen. Ja, vi er fullstendig klar over at «kontinuitet» ikke er verdens mest sexy ord, men det er likevel riktig. Det er bedre å løpe litt og ofte enn sjelden og langt. Regelmessige økter hjelper deg med å opprettholde momentum og fremgang.

Husk også at alle kan få fremgang med kontinuitet. Så ta på deg nye løpesko, ta det rolig, og nyt reisen fra der du er til du er en løpeentusiast.

Løping handler om glede og fremgang, ikke om å være best på enkeltøkter!

Er du spesifikt ute etter testvinnere med karbon? Her finner du flere løpesko med karbonplate som er best i test i 2024!

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: