DIY

Hvordan holde vepsen unna med giftfritt triks

En ball laget av pappmasje som henger fra en markise på terrassen.
Så enkelt og genialt! Dette vil skremme vepsen fra å etablere seg på terrassen. (Foto: Kreative Ideer)

Plages du av nærgående veps på terrassen? Da kan en ballong eller en papirpose være løsningen.

Få ting er mer irriterende enn veps som ønsker å ta del i festen, når du du har satt deg ned på terrassen en varm sommerdag. Men det finnes enkle grep for å holde de irriterende insektene unna – som ikke krever gift eller særlig med arbeid.

Trenger du flere tips og smarte DIY-prosjekter fra oss? Du finner dem alle her.

Slik lurer du vepsen med falsk vepsebol

Trikset er rett og slett å skremme vepsen fra å etablere seg i nærheten av terrassen din. Derfor kan det være lurt å starte så tidlig som mulig med forberedelsene.

Veps er territoriale, og ønsker ikke å komme i konflikt med andre vepsebol.

Plages du av mygg? Her har vi samlet 4 tips mot mygg.

Hvordan lage kunstig vepsebol

Dette lure trikset har vi fått gjennom Facebookgruppa vår Kreative Ideer – for oss som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips, og er testet av flere medlemmene der. Det går ut på å enkelt lage et kunstig bol som vil lure vepsen til å tro at det allerede er bol på terrassen din. Vepsen skal etter teorien da ikke bygge bol i nærheten. Alt du trenger å gjøre er å lag et bol som likner et vepsebol og heng opp der du skal sitte i hagen eller terrassen.

Er du plaget av bananfluer? Her er tipsene som fjerner bananfluer.

Enkelte har laget pappmasjé ved å dekke en ballong med avisstrimler og lim. Andre har blåst opp en papirpose. Begge deler skal visstnok fungere godt. Det falske bolet henges opp på terrassen. Se gjerne videoen under for mer inspirasjon til hvordan å lage de kunstige bolene.

Loading the player…

Du vil kanskje også like disse sakene: