19 problemer olivenolje lett kan løse for deg. Jeg ble overrasket over effekten!

Olivenolje HverdagstipsFoto: Bigstockphoto.

Vil du vite om et “hemmelig” vidundermiddel? Olivenolje er svaret på så mangt.

Tekst: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli 

Etter å ha skrevet om hvordan du kan inkludere ting som eddik i hverdagen din, er det lite som skal til for å overraske meg. Så det faktum at olivenolje har en rekke fiffige bruksområder utenom i salaten eller stekepanna var ikke spesielt uventet. Men det er ikke matlaging eller de mer langsiktige effektene av å innta olivenolje som er tema her. Jeg tenkte vi skulle gå mer praktisk til verks og se på hvordan og hvorfor du vil bruke olivenolje til en rekke mer eller mindre nyttige ting.

18 mer eller mindre fantastiske grunner til å alltid ha olivenolje i skapet, og av og til også i vesken:

1. Olivenolje i håret

Det kommer nok ikke som en overraskelse at olivenolje gjør håret ditt godt.

Du kan bruke den som en slags hårkur ved at du varmer oljen, men ikke varm den så mye at du brenner deg. Oljen påføres fra midten av håret og ned. Ikke ta helt av hvis du velger å kure hele håret, og spesielt ikke nært hodebunnen, for da kan du fort ende opp med hår som ser fett ut, selv om du har skylt og vasket det. La oljen virke i rundt 10 – 20 minutter før du vasker håret som normalt. Dette er spesielt fint for oss med tykt og tørt hår! Har du derimot tynt eller fett hår anbefales det at du er mer varsom i bruken.

Slitte tupper? Da kan du gni noen dråper olje mellom hendene før du gnir dem inn i håret.

Det finnes også flere masker du enkelt kan lage deg for å få en blank manke. En enkel oppskrift følger her:
En eggeplomme, en spiseskje olivenolje og litt sitronsaft blandes. Blandingen skal virke i håret i 15 minutter før du skyller den ut og vasker som vanlig.

2. Olivenolje i ansiktet

Ok, her er det greit med en aldri så liten bemerkning: Olivenolje er et godt alternativ hvis du har en tørr eller normal hudtype, altså hudtyper som kan trenge fuktighet. Men lener huden din mot blandingstypen eller mot den litt fetere varianten, er det ikke sikkert olivenolje er det beste valget.
Jeg har fått med meg litt forskjellige meninger om temaet, så her blir det opp til deg å vurdere om det er noe for deg eller ikke. Men vær altså klar over at olivenolje ikke uten videre passer for alle.

Men akkurat som øyesminkefjerner skal det gå greit uansett. Du kan nemlig bruke olivenolje som øyesminkefjerner. Tørk gjerne av med papir etterpå.
For de som har hud som tåler slikt, kan olivenolje også fjerne annen sminke. Men husk å skylle ansiktet med varmt vann først, deretter kaldt vann. Det lukker porene.
Og igjen- de med tørr eller normal hud kan også skjemme bort huden med en maske du enkelt lager slik:
– En eggeplomme
– En spiseskje olivenolje
(litt sitronsaft om du vil)
Bland, ta på og la virke 5-10 minutter. Skyll av med varmt vann, deretter med kaldt vann.

3. Olivenolje som leppeskrubb

Det er såre enkelt! Bland olivenolje, sukker og gjerne litt sitronsaft til det får en passende konsistens. Skrubb så i vei!
Har gjort dette noen ganger nå, og det eneste jeg har å utsette på den, er at det er vanskelig å la være å spise den.

4. Olivenolje på resten av kroppen

Det hevdes at Sophia Loren sverget til olivenoljebad, og hadde jeg hatt badekar, hadde jeg innført det som et slags søndagsrituale. Men unntatt et sånt sammenleggbart badekar som får plass i dusjen og er beregnet på småbarn, har vi dessverre ingenting i nærheten. Og jeg kan ikke se for meg å brette mitt noen-og-tredve år gamle legeme ned i den plastbalja, selv om et olivenoljebad frister aldri så mye. Men har du badekar er det bare å slå seg løs!

Fem spiseskjeer olje (eller mer!) er alt du trenger å tilsette badevannet ditt. Fortvil imidlertid ikke. Du, jeg og alle dere badekarløse kan jo bare ta med oss oljen inn i dusjkabinettet. Bruk den etter at du har vasket deg med såpe for best resultat. Det skal være veldig kjekt å gjøre dette jevnlig når du sliter med tørr og kløende hud – et ganske kjent vinterfenomen, det der.

5. Olivenolje for sterkere negler

Står det dårlig til på neglefronten, kan du styrke neglene dine ved å bade dem i olje. Varm olivenolje, men ikke så mye at det gjør vondt å ta på den. Dypp neglene i oljebad en til to ganger i uken, 5-10 minutter per gang, og så skal du se at neglene dine blir sterkere og penere.

6. Olivenolje for å utsette rynker

Ja, du leste riktig. Olivenolje inneholder masse antioksidanter, noe som skal bremse aldring. Det vil si at dette passer best for ungsauer som ennå ikke har stått foran speilet med en tåre i øyekroken, forårsaket av den aller første rynken. Eller fine linjen, som reklame ville kalt det.

Ingen magisk fremgangsmåte her. Bare klapp olje rett på huden et par ganger i uken. Det er litt vanskelig å måle suksess her, naturligvis, når hensikten ikke er å få noe til å forsvinne. Men så lenge det varer kan du fryde deg over glætt, myk og forhåpentligvis rynkefri hud. For en dag tar det slutt…

Artikkelen fortsetter her med neste tips..

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!