19 problemer olivenolje lett kan løse for deg. Jeg ble overrasket over effekten!

11. Olivenolje til skopuss

Pusse Skoene Med OlivenoljeFoto: Bigstockphoto.

Nei, du trenger ikke skokrem og dyre skopussemidler for å få liv i de en gang så skinnende skoene dine. Olje, som for eksempel olivenolje, tar seg av skoene dine. Det du gjør er å fukte en klut med litt vann og tørke vekk eventuelle flekker. Så lar du skoene tørke noen minutter før du heller noen dråper olje over skoene og gnir over skoene.

NB! Ikke gjør dette på sko av semsket skinn.

12. Olivenolje mot knirkende dører

Fiks det i en fei: Ha olje på en klut eller litt bomull og gni oljen over hengslene.

13. Olivenolje for å unngå klissete måleskjeer

For oss bakeglade er det greit å vite at vi kan unngå et vanlig problem.
Hvis oppskriften ber om sirup eller honning, er det lurt å ha olivenolje på måleskjeen først. Da unngår du at siste rest av den klissete substansen henger fast på skjeen og dermed nekter bli med i bakebollen. Ja, det er et mikroskopisk problem, men problem er det,  åkke som.

14. Olivenolje fikser vanskelige glidelåser

Hver gang jeg hører om glidelåser som har slått seg vrange, er det ikke mulig å komme utenom tanken på en spesiell film fra slutten av 90-tallet!
Jeg vet ikke om olivenolje hadde hjulpet ham, men om du skulle oppleve at din glidelås nekter å samarbeide, er det nemlig olje du skal ty til.
Smør litt olivenolje over “tennene”, og dra deretter låsen ned.

15. Olivenolje mot bleieutslett

Dette har nok mødre, fedre og andre omsorgspersoner brukt på såre barnestumper lenge før sinksalve var å få tak i. Naturlig og mild pleie for den sarte huden til de små.

16. Olje mot kløe i halsen

Ja, det er bare å stålsette seg, for i skrivende stund er det sommer, men snart banker sesongens første forkjølelse på døra.
Det kan neppe olivenoljen gjøre noe med, men noe den kan, er å lindre en kløende hals. Så når du kjenner det begynner å krible, kan du ta deg en slurk olje. Nesten så jeg ser frem til å prøve dette.

17. Olivenolje får vekk klistremerker

Gamle syltetøyglass er noe jeg sparer på, men klistremerkene sitter innimellom veldig godt fast. Da er det godt man kom over følgende tips:
Gni olivenolje over klistremerket og la det stå et kvarters tid. Deretter skal det være ganske lett å skrape vekk klistremerket /-ene. Jeg hadde ikke tenkt på dette før, men forsøkte det i går da jeg skulle få vekk klistremerkene fra et par tacosaus-glass. Mulig det var tilfeldig, men etikettene forsvant rimelig knirkefritt! Så dette var noe å ta med seg videre!

18. Olivenolje til dine firbente venner

Det er altså ingen grenser for hva denne allsidige karen løser. Ikke nok med at den fikser hud og hus, den kan også gjøre tilværelsen litt enklere for Pluto og Gråpus. Om kjæledyret ditt har fått litt sprukne poter eller labber etter å ha ruslet rundt på varme sommerfortau, kan du forsøke å massere inn litt olivenolje. Jeg vet ikke hvor stort behovet for noe slikt er i Norge – det er noen år siden jeg hadde hund og katt selv – men det kan være noe å notere seg.

I tillegg kan du forhindre hårballer ved å tilsette en teskje olivenolje i maten. Visstnok skal dette også gi vakrere pels! Skjønnhet starter innenfra, vet du.

19. Fikse vanskelig lås/nøkkel

Focus on lock.Foto: Bigstockphoto.

Dette trikset har jeg prøvd selv, og for å være helt ærlig vet jeg ikke eksakt om det var nøkkelen eller låsen som var problemet. I alle fall ville ikke nøkkelen gå inn i låsen, og døren var dermed umulig å låse opp eller igjen. En dråpe olivenolje på nøkkelen fikset imidlertid problemet på sekundet!

Kan man egentlig få nok olivenolje i hus etter dette?

Bottles of flavored olive oil in a nice rowFoto: Bigstockphoto.

Nå har du fått presentert et lite utvalg av det olivenolje etter sigende skal kunne hjelpe deg med, og så er det opp til deg å gjøre dine erfaringer. Noe kan vise seg å funke for deg, andre ting ikke. Men ha det moro med eksperimenteringen, i alle fall. Del gjerne videre!

Kilder: Allure, Beautyandtips, Naturalskincarejunkie, Moneycrashers, og Curbly.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!