Han studerte milliardærenes liv i 25 år – her er vanene de har til felles

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.02-2018
  • Oppdatert: 13.02-2018
Warren Buffett er en av verdens rikeste menn. Foto: Andrew Harnik/AP

Her er hemmelighetene som kan ha bidratt til å gjøre dem rike.

Det sies at penger ikke gjør deg lykkelig, men samtidig ville nok de færreste takket nei til noen ekstra ferieturer i året eller en litt finere bil.

Og ifølge sosialøkonomen Randall Bell, er det enkelte vaner man bør innføre hvis man drømmer om å bli rik. Bell har studert rike mennesker i 25 år og funnet ut at de har noen vaner til felles.

Les også: Seks bøker å lese hvis du vil bli rik

Nettsiden CNBC har tidligere skrevet om noen av disse vanene. Her gjengir vi noen av dem.

1. De trener regelmessig

I boken «Me We Do Be: The Four Cornerstones of Success», skriver Bell at en av vanene som gikk igjen blant milliardærene var at de trente regelmessig.

Den selvskapte milliardæren Richard Branson har tidligere uttalt at han våkner opp rundt kl.05 for å trene hver dag.

Flere andre kjente milliardærer som Oprah Winfrey og Mark Zuckerberg er også kjente for å trene opptil flere ganger i uken.

Les også: Dette gir raske resultater - slik trener du nå

2. De leser mye

Sosialøkonomen Bell fant også ut at det å lese bøker regelmessig er linket til høyere utdanning, bedre lønn og et høyere lykkenivå.

«De som leser syv eller flere bøker i året har mer enn 122 prosent høyere sannsynlighet for å bli millionærer enn de som leser en til tre eller ingen bøker i det hele tatt», skriver han.

Noen eksempler på dette er Microsoft-grunnleggeren Bill Gates som leser 50 bøker i året, eller investoren Warren Buffett som sier at han bruker 80 prosent av dagen sin på å lese.

/

3. De rer opp sengen sin

«De som rer opp sengen sin og holder hjemmet sitt ryddig har en tendens til å tjene mer penger», skriver Bell i boken sin.

Før han skrev boken, intervjuet han mer enn 5000 mennesker verden over, og fant blant annet ut at de som rer opp sengen sin om morgenen, har en 206 prosent høyere sjanse for å bli millionærer enn de som ikke gjør det.

Denne enkle og hverdagslige vanen skriver også forfatteren Charles Duhigg om i boken sin « The Power of Habit».

«Å re opp sengen din hver morgen er assosiert med høyere produktivitet, velvære og evnen til å klare å holde seg til et budsjett», skriver han.

4. De står opp tidlig

En annen av vanene Bell skriver om er det å stå opp tidlig. Dette skriver også forfatteren Thomas C. Corley om i sin bok «Change Your Habits, Change Your Life». 

Corley studerte vanene til 177 selvskapte millionærer over fem år, og fant ut at nesten 50 prosent av millionærene stod opp i hvert fall tre timer før arbeidsdagen deres faktisk begynte.

«Å stå opp klokken fem om morgenen gir deg sjansen til å få unnagjort de tre viktigste tingene tidlig på dagen så du får tatt tilbake kontrollen over livet ditt», skriver han.

Les også: Slik blir du et A-menneske

5. De prioriterer forholdene sine

I boken sin skriver Bell at det å jobbe litt for kjærligheten også kan gjøre deg mer suksessfull.

«Mennesker som er i et sunt forhold har mye høyere sannsynlighet for å være lykkelige og tjene mer penger», skriver han.

Det gjelder også forholdet du har til familien.

I TED-foredraget nedenfor, forklarer Bell at de som spiser middag regelmessig med familien har en 41 prosent høyere sjanse for å være lykkelige og 43 prosent høyere sjanse for å tjene over 100.000 dollar (rundt 780.000 norske kroner) i året.

Se video: TED talk med Randall Bell

6. De er høflige

Gjennom intervjuene med milliardærene han intervjuet, fant sosialøkonomen Bell ut at små ting som å huske på andres bursdag eller sende takkekort har en korrelasjon med suksess.

Forfatteren Corley fant ut det samme da han studerte vanene til 177 selvskapte millionærer.

«Selvskapte millionærer følger enkelte regler man må kunne hvis man vil ha et suksessfullt liv», skriver han.

Disse reglene innebærer blant annet å huske på store livshendelser som bursdager og bryllup, ha gode bordmanerer og kle seg passende for anledningen.

7. De planlegger dagene sine - og skriver ned alt

To av verdens rikeste menn, Richard Branson og Bill Gates er begge tilhengere av å ta notater. «En ide som ikke blir skrevet ned er en forsvunnet ide», skriver Branson på sin blogg.

Dette er også et av punktene Bell skriver om i sin bok. «De som bruker både en to do-liste og en kalender, har 289 prosent høyere sjanse for å bli millionærer sammenlignet med de som ikke har en ordentlig plan», skriver han. 

Les også: Dette enkle trikset skal få deg til å sovne fort

Likte du denne artikkelen? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS