Dette enkle trikset skal få deg til å sovne fort

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.01-2018
  • Oppdatert: 05.02-2018
Ved å skrive ned hva du skal ha gjort dagen etter, kan du «lesse» av deg problemene før du skal sove.Foto: Colourbox

En ny studie antyder at det å skrive en detaljert «to-do»-liste før du legger deg får deg til å sovne raskere. 

Ifølge Helsedirektoratet, sliter rundt en av tre voksne med søvnen, og problemet øker stadig. Mange begynner å tenke over bekymringer og utfordringer på kvelden, og sovner ikke før langt ut på natten.

Men heldigvis finnes det enkle triks som kan få deg til å sovne raskere. Ifølge en ny studie utført av forskere ved Baylor University i Texas, kan det å skrive en detaljert liste over ting du må få gjort gjøre at du sovner fortere.

Les også:  Får du nok søvn? 

- Tilkoblet døgnet rundt

Lederen av studien var Michael K. Scullin, som er direktør for universitetets laboratorium for søvn og kognisjon. På Baylor University sine nettsider, forklarer Scullin hvorfor det kan hjelpe å skrive en liste over gjøremål før man legger seg.

-Vi lever i en kultur som er tilkoblet døgnet rundt, noe som gjør at oppgavene våre stadig vekk blir flere og får oss til å ta med oss bekymringene i senga. De fleste tenker bare fort over hva de må ha gjort dagen etter i hodet, så vi ville se om det å skrive ned oppgavene kunne påvirke innsovningstiden.

Les også:  Dette gjør søvnmangel med deg

Sovnet ni minutter fortere

Forskerne utførte studien på 57 studenter som ble delt inn i to tilfeldige grupper. Den ene gruppen ble bedt om å skrive ned alt de måtte få gjort de neste dagene, og den andre gruppen skulle skrive ned hvilke oppgaver de hadde utført de siste dagene.

Alle studentene måtte legge seg halv elleve, og fikk ikke ta med seg mobiler, lekser eller andre forstyrrelser inn på soverommet. Resultatene viste at studentene som skrev en to-do-liste sovnet ni minutter fortere enn de andre. 

Les også: - Det dummeste du kan gjøre med tiden din

Visste du at det finnes flere forskjellige søvnsykluser? Lær mer om søvn i denne videoen:

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS